A rokkantakat védené, és nyugdíjkiegészítést szeretne az MSZP

2012. augusztus 15. 12:28

Az MSZP ismét kérdésekkel és követelésekkel fordul a kormányhoz a rokkantak változatlanul kilátástalan helyzetére és az infláció miatt alacsonynak bizonyuló nyugdíjkorrekcióra hivatkozva.

2012. augusztus 15. 12:28

Korózs Lajos, a szocialisták elnökségi tagja sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, korábbi kérdéseire csak kioktatást kapott Soltész Miklós államtitkártól, aki továbbra sem adott választ arra: kapnak-e nyugdíjvédelmet a rokkantak és a nem rehabilitálhatók. Az ellenzéki politikus ismét felhívta arra a figyelmet, hogy a rokkantsági nyugdíj eltörlésével mindössze egy alacsony összegű juttatásban reménykedhetnek azok is, akik korábban évekig fizették nyugdíjjárulékukat. 

A szocialista képviselő felháborítónak nevezte, hogy a kormány változtatásai révén semmiféle ellátást nem kapnak azok, akik bár orvosilag rászorulók lennének, objektív okokból mégsem tudnak hároméves biztosítási jogviszonyt felmutatni az elmúlt öt évből. Hozzátette: a kabinet a napokban beismerte, hogy nem rendelkezik olyan informatikai programmal, amellyel meg tudnák határozni a rokkantak járandóságát, így a jogosultak még erre a csökkentett összegre is hiába várnak. Az MSZP elnökségi tagja szólt arról is, a kormány ezen döntése értelmében lassan háromszázezer olyan munkanélküli lesz, akik sehonnan sem kapnak ellátást.    

A politikus mindezek miatt követelésként fogalmazta meg a kabinettel szemben, hogy az haladéktalanul teremtse meg a rokkantellátások kifizetésének feltételeit, valamint vizsgálja meg, van-e személyi felelőse a változtatásokból eredő károknak. Az MSZP követeli továbbá a kormánytól, hogy az augusztusi „rekordnagyságú” inflációs adatok alapján korrigálja a novemberi nyugdíjkiegészítést – fogalmazott. Megjegyezte: a nyugdíjasok fogyasztási szokásait figyelembe vevő árnövekedés több mint 6 százalékos volt, ami jóval meghaladja az év eleji 4,2 százalékos nyugdíjemelést. Korózs rákérdezett arra is, mi értelme volt 2010 szeptemberében 1,7 millió levelet küldeni a nyugdíjasoknak, ha az azokra érkezett válaszokat mind a mai napig nem dolgozták fel.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bapcs45
2012. augusztus 17. 17:51
hajrá mszp!!!!!fasiszta érzéketlen fidesz-kdnp.jobbik húzzon a picsába!!!!
csárly
2012. augusztus 15. 14:35
Nekem jobb ötletem van: LEGYEN MINDEN INGYEN! És ezt a politikusoknak kell elintézni. Mondjuk fohászkodjanak sokat, aztán majd a jóisten lepotyogtatja az égből ami kell, nekünk csak fel kell zabálni a sört-virslit május elsején, ami egész évben fog tartani, hisz megkérjük erre is urunk. MSZP, én így szeretlek!
hátakkor
2012. augusztus 15. 14:01
Miből? Szocik adjanak nekik zsét a sajátjukból!
kjkj945
2012. augusztus 15. 13:33
"" lassan háromszázezer olyan munkanélküli lesz"" Miért? Eddig dolgoztak??? De ha jól emlékszem az volt, hogy nem nyugdíjat, hanem eü, vagy másmilyen támogatást kapnak továbbra is. Mos ne jöjjenek azzal a több 10 ezerrel, aki nem jelent meg a felülvizsgálaton. Azok szerintem csalók voltak!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!