Kézműves fazekas termékekre specializálódott a Viszkis

2012. július 15. 12:08

Saját fazekas portékáit és könyvét árulta egy győri kirakodóvásáron a Viszkis néven elhíresült Ambrus Attila. A szakmát még a börtönben tanulta, és azt reméli, meg tud élni a kétkezi munkából.

2012. július 15. 12:08

Győr belvárosában a hétvégén rendezték meg a Vaskakas Ünnepi Játékokat, ahol számos program mellett kézművesvásár is helyet kapott. Itt fedezte fel a Győr24 riportere Ambrus Attilát, aki pár hónapja szabadult a börtönből. A Viszkis saját készítésű fazekasárukat és könyvét árulta a győrieknek, akik a lap szerint vették is azokat, mint a cukrot.

„A termékeimet többnyire kézzel készítem és próbálok egyedi tervezésű dolgokat csinálni, több-kevesebb sikerrel. Bent a börtönben tanultam meg ezt a szakmát, pontosabban a szakmának egy bizonyos részét, hiszen ez egy nagyon szerteágazó terület, ahol az ember egy életen át tanulhat technikai újdonságokat. Ami már egyértelműen látszik az-az, hogy valamilyen szinten próbálok ezekből élni és ez nagyon fontos az életemben, hogy kétkezi munkából keressek pénzt” – mondta a Viszkis a Győr24 című lapnak.

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
trendo
2012. július 16. 05:23
Hasznos volt az új szakma kitanulása! Legalább Attila meg tudja ajándékozni az őt körülvevő rengeteg köcsögöt egy-egy saját kézűleg gyúrt agyagedénnyel :)
Autofocus
2012. július 16. 02:14
"Personality goes a long way!" :-) http://youtu.be/c0zJSgHDnpw
Hajdú Sógor
2012. július 16. 01:36
Csíkszeredában született 1967-ben, édesanyja másfél évesen elhagyta, és a nagymamája nevelte 10 éves koráig, majd a mama halála után egy apai nagynénje vette pártfogásba.
Steppenwolf
2012. július 15. 21:05
Na és a Közgép?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!