Jobbik: Külföldi tőkések veszélyeztetik a magyar vízvagyont

2012. július 27. 14:23

A Jobbik a magyarországi vízkiviteli engedélyek befagyasztását követeli. Z. Kárpát Dániel országgyűlési képviselő pénteki budapesti sajtótájékoztatóján közölte, hogy felül kellene vizsgálni a kitermelési jogokat.

2012. július 27. 14:23

A jobbikos politikus kiemelte: az ország vízkészlete egyre kevesebb, és ezt a vízvagyont veszélyeztetik a „külföldről érkező tőkés körök is”. Éppen ezért kezdeményezi a Jobbik, hogy a magyarországi vízből készült termékek – ásványvizek, üdítőitalok – exportálását fagyasszák be, újabb kitermelési jogokat pedig ne adjanak egy átfogó felülvizsgálat elvégzéséig.

Az ellenzéki párt ugyanis visszamenőleges hatállyal vizsgálná, hogy milyen kitermelési jogokat szerezhettek meg társaságok az elmúlt időszakban, továbbá, hogy mennyiben tartják be a vállalatok a feltételeket és korlátokat. A Jobbik csak e felülvizsgálat után engedélyezné újra a vízkivitelt Magyarországról – tette hozzá Z. Kárpát Dániel.

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cigi
2012. július 29. 09:09
olyan vak itt mindenki ,senki sem látja ,hogy a jobbikot a zsidók pénzelik éppen úgy mint annak idején némerországban a nácikat.
Hopsza Sári
2012. július 28. 08:34
Mondjuk az index nem a kedvencem.....: http://index.hu/gazdasag/magyar/2012/07/17/magyar_viztozsde_indul_jovore/ Egy pécsi harmadik emeleti garzonba beregisztrált 92,6M-ós cégecske: http://www.futuraqua.hu/ "A FuturAqua Ásványvíztermelő és Vagyonkezelő Nyrt. az ásványvízkincs felkutatásával, a vagyonkezelésébe tartozó vízvagyon menedzselésével, hasznosításával foglalkozik. Célunk az édesvíz stratégia szerepének felértékelése, az egészséges ásványvízhez való méltányos és környezetbarát hozzáférés biztosítása, a hazai -és regionális vízkvóta-kereskedelem alapjainak megteremtése." nem büdös ez egy kicsit??
bigyomail
2012. július 28. 07:49
És még van aki azt mondja, hogy nincs nemzetit összefogás. Itt évtizedes nemzeti minimum van, évtizedes nemzeti összefogás. Már Kádár elvtárs is a nyugati burzsoá nagytőke ellen küzdött, meg most Orbán és Vona elvtársak is. Persze az öreg hatékonyabb volt, mert az ő ideje alatt nem is volt itt egy árva nyugati nagytőke, nem úgy, mint most. Azok voltak ám a szép idők a jobbikos és Fideszes embereknek: nem volt elnyomó nyugati nagytőke, minden száz százalékban magyar tulajdonban volt; nem voltak holmi liberális újságírók, csak az ország nyugati mószerolása kivándorolt hazaárulók által; de nem volt kötözködő ellenzék sem, az ellenzéki politikusok úgy, ahogy ma is kívánja a nép börtönben rohadtak, vagy partvonalon túl voltak; meg még a vezető helyeken is csak megbízható, párthoz hű elvtársak ültek. Mondjuk ez utóbbiban Orbán azért lépett előre rendesen. :-)
Merillincs
2012. július 28. 01:00
Ásványvizet, palackozott formában vigyenek, vegyenek. Ezt nem korlátoznám. (pitiáner mennyiség - sajnos). Az igazi vízgazdálkodásból - szennyvízkezelésből, és az egyéb közműcégekből kifelé.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!