NMHH: Biztosítjuk az információs javakhoz való hozzáférést

2012. június 15. 09:39

Az információhoz, a tájékozódáshoz, a tudáshoz és a kulturális értékekhez való hozzáférés egyenlőségének biztosítását célozza a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) – közölte csütörtökön Szalai Annamária. A hatóság elnöke kijelentette, az információ a közjavak közé tartozik.

2012. június 15. 09:39

A II. világháború után megerősödő, a szabadság, a szolidaritás és a verseny elvét valló modern társadalmak a javakhoz, így az információhoz, a tájékozódáshoz, a tudáshoz és a kulturális értékekhez való hozzáférés egyenlőségének biztosítását célozza a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) – közölte csütörtökön Szalai Annamária. A hatóság elnöke az Információs Társadalom Parlamentje című rendezvényen az információs társadalom erkölcsi és társadalompolitikai összefüggéseiről beszélve kijelentette, az információ a modern, 21. századi társadalmak életében a közjavak közé tartozik. Hozzátette ugyanakkor: a javak nem egyenlően oszlanak el a társadalom tagjai között, és bár az egyenlő elosztást a múltban akár erőszak árán is ösztönözték, ez az út pusztításba és pusztulásba vezetett.

Szalai Annamária elmondta, az információs forradalom és az infokommunikációs technológiák hihetetlen dinamikájú fejlődése új kihívások elé állítja a hírközlési és médiapiacot, az állampolgárokat és magát az államot is, és ezeknek a kihívásoknak csak integrált problémakezeléssel lehet megfelelni. Ezért is jött létre az új médiaszabályozás és az információs társadalom problematikáját integráltan és komplexen kezelni képes új szervezetként a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság – tette hozzá. Mint mondta, az NMHH hitvallása, hogy a saját területén és saját eszközökkel az információs javakhoz való hozzáférés szabadságát, egyenlőségét, a verseny semlegességét biztosítsa.

Az elnök beszédét Eötvös József gondolatával zárta, miszerint „haladni csak úgy lehet, ha míg az egyik lábunkkal előre lépünk, a másikat a helyén hagyjuk”, tehát a hagyományok és az újítás egyensúlyát kell megtalálni.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sky.net
2012. június 15. 12:32
menj már a büdös picsába maris , közjavakról ugatsz itt amikor gond nékül áramlik a bizniszmocsok hazugság , hullazsákszámláló shit híradók ...és semmiféle akadályt elé nem raktok SEEMIT ... nem nézel tévét mi ... ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!