MSZP: A Fidesz megnyomorítja a cukorbetegeket

2012. június 09. 10:37

A szocialista Nemény András ostobának és szegényellenesnek tekinti azt a döntést, amely szerint a 8-as vércukorszinten átlagban túlhaladó betegek csak a rosszabb minőségű inzulint kaphatják meg térítésmentesen.

2012. június 09. 10:37

Igazságtalan, diszkriminatív és szegényellenes az a jogszabály, amellyel az MSZP szerint a Fidesz szó szerint megnyomorítja a cukorbetegeket, ha csak a rosszabb minőségű inzulint kaphatják meg térítésmentesen.

Nemény András szocialista országgyűlési képviselő szombati közleménye ismertette, hogy Magyarországon nyolcszázezer regisztrált cukorbeteg van, és további nyolcszázezer, aki még nem tud róla. Ezt a csoportot érinti hátrányosan az Orbán-kormány által meghozott jogszabály, amely az inzulinra szoruló cukorbetegek esetében meghatároz egy vércukor értéket (8-as vércukorszint), amit ha átlagban túlhalad a beteg, csak a rosszabb minőségű inzulint kapja térítésmentesen, a jobbért fizetni kell akár havi több tízezer forintot.

Szerinte ez a döntés „szegényellenes és költségvetési szempontból is ostobaság”, mert a sokkal drágábban kezelhető szövődmények (vakság, végtagvesztés, veseelégtelenség) kialakulásához vezet. Ezen túlmenően diszkriminatív, hiszen a jogszabály kizárólag a cukorbetegek esetében ír elő ellenőrzést, más életmóddal is szorosan összefüggő betegségek esetében nem.

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bsandor
2012. június 10. 18:01
...biztos nem volt idötök,a lamperth nagyon meghizott....vajon nem cukorbeteg..
Krupp Skya
2012. június 10. 08:26
Az MSZP nem volt részrehajló, mindenkit nyomorított kivétel nélkül a végén már az MSZP szavazókat is de nem céltalanul hanem hogy tudja fizetni a 100.000 millás végkielégitéseket, Az adott szó az adott szó! Hajrá MSZP huzzatok bele.
huttinger
2012. június 09. 23:41
Van itt egy kommentelő aki igen csak ad a magyar nyelv ismeretre. Hát ezt kicsit elbaszta. :-) http://esca.atomki.hu/~cserny/vers/vorosm/cigany.txt
Hajdú Sógor
2012. június 09. 23:22
Romániában bujkál az Omninvest http://www.magyarhirlap.hu/belfold/az_omninvest_milliardos_terhei.html
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!