„Az önbecsülésünkben támadott meg minket ez az inzultus”

2012. június 06. 15:52

Az önbecsülésükben támadta meg a magyarokat a Schweitzer József nyugalmazott országos főrabbit ért keddi inzultus a köztársasági elnök szerint. A Jobbik szerint viszont a kormánynak és az egyházak vezetőinek ugyanilyen vehemenciával kéne védeniük a határon túli magyarokat.

2012. június 06. 15:52

„Ez az inzultus bár Schweitzer professzor urat érte, mégis önbecsülésünkben támadott meg mindet, magyarokat. Az elkövető hiába magányos és ismeretlen, az ilyen és ehhez hasonló, nemzetünk bármely tagját, értékét támadó tettek szégyenével nekünk, mindannyiunknak kell szembenéznünk” – hangsúlyozta Áder János, hozzátéve, hogy nem elég tiltakozni. „Nincs más választásunk: mások mocskát most nekünk kell eltakarítanunk” – nyilatkozta a köztársasági elnök.

Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője az egyházi vezetők és a kormány délelőtti közleményeire reagálva elmondta: döbbenetes, hogy azután, hogy „állítólag egy ismeretlen szidalmazta Schweitzert, néhány percen belül a történelmi egyházak közös nyilatkozatot adtak ki és a kormány is közleményt adott ki egy fantom ellen”. A Jobbik örülne, ha ugyanilyen vehemenciával állna ki a kormány és az egyházak a határon túli magyarok mellett.

Összesen 212 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gamb
2012. június 08. 22:20
Áder jól tette, hogy kiállt! és ez már nem csak a mostani esemény miatt volt, hanem a már régóta hullámzó zsidó gyűlölethullám miatt. Épp itt volt az ideje!!
gamb
2012. június 08. 22:11
Áder jól tette, hogy kiállt! és már nem csak ezért a zsidózásért, ami most történt, már épp itt volt az ideje felszólalni ebben az ügyben, mert feszült a húr.
hegedűs
2012. június 07. 23:11
Szerintem igenis szükség van ilyen felszólalásra, jól tette Áder. Nálam mindenképp egy jó pont!
traveller
2012. június 07. 21:21
Végre már tényleges ellenállás a rasszista megnyilvánulások ellen! Nem értem ez miért gond a Jobbiknak, miért kell ezt úgy értelmezni, mintha a határon túli magyarok ellen irányuló dolog lenne.. Az egy másik megoldandó kérdés.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!