MSZP: A kormány kövesse meg a filozófusokat!

2012. május 25. 11:49

Az MSZP elvárja, hogy a kormány kövesse meg a meghurcolt filozófusokat, az egész magyar tudományos életet, és tegyen meg mindent az okozott kár csökkentéséért.

2012. május 25. 11:49

Lendvai Ildikó parlamenti képviselő és Kunhalmi Ágnes, az MSZP elnökségi tagja szerint csúfos véget ért az a „gyalázatos rágalomhadjárat”, amelyben Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos milliós gazdasági visszaélésekkel rágalmazott meg jeles, a kormány által balliberális szelleműnek tartott magyar filozófusokat.

„De ki számoltatja el a volt elszámoltatási kormánybiztost és azokat, akik neki a politikai megrendelést adták? Ki teszi jóvá az okozott erkölcsi és anyagi kárt?” – tették fel a kérdést. A szocialisták szerint az érintett filozófusok komoly egzisztenciális sérelmeket szenvedtek, van, aki állását, jövedelmét vesztette el a gyanú miatt. Az MSZP szerint „lejáratták a magyar tudományos életet, egész Magyarországot azzal, hogy olyanokat támadtak meg alaptalanul, akik eddig az ország nemzetközi jóhírét gyarapították”. Az MSZP elvárja, hogy a kormánybiztos rágalmazásáért a kormány elnézést kérjen, kövesse meg a meghurcolt filozófusokat, az egész magyar tudományos életet, és tegyen meg mindent az okozott kár csökkentéséért.

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
magnamater
2012. május 25. 17:32
Ágnestől nyugodtan bocsánatot lehet kérni - már régóta nem tud pirulni.
Gombóc XVI. Artúr
2012. május 25. 17:13
"Az MSZP elvárja, hogy a kormány kövesse meg a meghurcolt filozófusokat, az egész magyar tudományos életet..." Ezek a filozófusok lennének a "magyar tudományos élet"?? Azt gondoltam, hogy az MSZP-ben azért van néhány viszonylag normális ember. Tévedtem...
kjkj945
2012. május 25. 15:41
"MSZP: A kormány kövesse meg a filozófusokat!" ss=zz!
Csigorin
2012. május 25. 15:15
konyorgom ne nevezzek mar tudomanyos eletnek a lehuto filozofusokat. Tudomanyos elet a mernokok, termeszettudomanyos professzorok, kutatok, akik olyat kutatnak es fejlesztenek amibol az allamnak haszna van. a maradek meg szoszaporito altudomany.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!