MSZP: A kormány családellenes politikát folytat

2012. május 05. 13:24

Az MSZP szerint a kormány család- és gyermekellenes politikát folytat, intézkedéseik nem ösztönzik a gyermekvállalást.

2012. május 05. 13:24

Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP elnökségi tagja szombaton Budapesten tartott sajtótájékoztatóján azt mondta: 2011 első nyolc hónapjában 57 ezer gyermek született, kevesebb, mint egy évvel korábban, a kormánynak el kell gondolkoznia ennek okáról. Mint mondta, egy család akkor vállal gyereket, ha ki tud alakítani jövőképet, a kormány intézkedései azonban nem támogatják, hanem visszavetik a gyermekvállalást. 

Az elnökségi tag idézte Soltész Miklós családügyért felelős államtitkár szavait, aki a héten azt nyilatkozta, hogy a fiatalok „vállaljanak gyermeket, ne húzzák az időt”. Bangóné Borbély Ildikó szerint ez meggondolatlan kijelentés volt, mert a mai helyzetben a családoknak szükségük van a biztos háttérre. 
 
A szocialista politikus arra kérte a parlamentben ülő férfiakat, hogy az abortusszal kapcsolatban hagyják, hogy a nők mondják el, mi a helyes megoldás.
 

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OrangeOrder
2012. május 06. 16:00
Érdekes. Az MSZP-nek 8 éve lett volna bizonyítani ebben is. Bocs, hogy megint ezzel jövünk, de ennél magasabb labda kevés van, ocsmány vörös férgek.
landofdarkness
2012. május 05. 14:00
Hmm.... érdekes adatok, csak nem frissek és csúsztatottak. Egy másikat olvastam nem régen a KSH honlapján, ahol a 2012.jan-február havi adatok növekedést mutattak, az előző évi, azonos időszakra eső születések számánál, illetve ahol már meghaladja az élve születések száma a halálozások számát. Meglepőnek tartom, hogy nem került elemzésre a 2002-2010-ig terjedő időszak demográfiai statisztikája, ahol a felelős kormánypárt "mén-rudat" sem tett, hogy ez megváltozzon. 8 éven keresztül nem aggódtak attól, hogy elfogyunk? Lehet ujjal mutogatni, de maguk felé és kántálni: mea culpa, mea maxima culpa.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!