Hűségpénzt kért az RMDSZ egyik jelöltaspiránsától

2012. május 22. 08:52

Az RMDSZ Bihar megyei szervezete százezer eurós garanciát kért egyik jelöltaspiránsától, Gyurcsik Zoltántól azért, hogy ha az előválasztáson mégsem ő lesz a párt jelöltje, ne indulhasson más színekben a választásokon. Gyurcsik végül nem írta alá a szerződést, és a Szociálliberális Unió jelöltjeként indul a székelyhídi polgármester-választáson.

2012. május 22. 08:52

Megbízhatatlansága miatt százezer eurós hűségpénzt kért az RMDSZ Bihar megyei szervezete Gyurcsik Zoltántól, aki a párt székelyhídi polgármester-jelöltje szeretett volna lenni. A RMDSZ azonban garanciát várt a kisváros egykori első emberétől arra, hogy ha a párt előválasztásán mégsem őt választják jelöltnek, akkor sem indul más színekben vagy függetlenként a júniusi helyhatósági választásokon. Gyurcsik nem írta alá a szerződést, és a kormánypárti Szociálliberális Unió (USL) jelöltjeként méretteti majd meg magát – írja a Krónika.ro.

Gyurcsik egyébként a Reggeli Újság nevű helyi lapnak azt mondta, hogy az RMDSZ megtiltotta neki, hogy induljon az előválasztáson. Ezt Szabó Ödön, az RMDSZ megyei ügyvezető elnöke megerősítette a Krónikának, hozzátéve, hogy azért nem engedték Gyurcsiknak az indulást, mert nem írta alá a kifejezetten neki készített szerződést. Szabó szerint azért lett volna szükség a garanciára, mert Gyurcsik megbízhatatlan: 2008-ban már előfordult, hogy megígérte, nem indul a választásokon, majd függetlenként mégis megmérettette magát RMDSZ-es riválisával szemben.

 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
almafa
2012. május 22. 10:57
Várom "Erik a Narancs" kommentelőt hogy kifejtse, mily tökéletes is az RMDSZ. Náluk bármely szélkakas indulhat ha leteszi a bánatpénzt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!