Adókról és az új Btk.-ról tárgyalnak a képviselők

2012. május 30. 08:31

A pénzügyi tranzakciós illeték és a biztosítási adó bevezetéséről, valamint az új Büntető törvénykönyvről folytatják a már megkezdett általános vitákat a képviselők a parlament szerdai ülésén. Tárgyalnak a a Budapesti Olimpiai Központ, vagyis a Puskás Ferenc stadion és környéke rekonstrukciójáról is.

2012. május 30. 08:31

A szerda reggel 9 órakor kezdődő napirend előtti felszólalásokat követően elsőként a pénzügyi tranzakciós illeték, majd a biztosítási adó bevezetéséről folytatódik az előző hétről elnapolt általános vita. Ezúttal mindkét esetben képviselői felszólalásokra kerül sor a kiírt időkeretben, miután korábban a kormány és a frakciók vezérszónokai is ismertethették véleményüket.

A délutáni óráktól a Budapesti Olimpiai Központ, vagyis a Puskás Ferenc stadion és környéke rekonstrukcióját tárgyalhatják a képviselők, akik a nap végén időkeret nélkül, várhatóan a késő esti órákba nyúlóan értékelhetik az új Btk.-t. A kormány tervei alapján a következő Büntető törvénykönyv 2013-ban lépne hatályba és egyebek mellett rendelkezne a büntethetőséget kizáró jogos védelemről, aminek értelmében a megtámadott személynek védekezése során nem kell az arányosságra figyelemmel lennie, akár az élet kioltásáig is elmehet. Az előterjesztés értelmében a büntethetőség korhatára 12 éves korra csökkenhet az élet elleni bűncselekmények esetében.

 

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gombóc XVI. Artúr
2012. május 30. 11:45
Jönnek az újabb "nemmegszorítások"...
liberálzöld.
2012. május 30. 09:35
Remélem nem kopott le a narancs a szavazógombról. Mert akkor nem lesz probléma.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!