Orbán: Most a nemzetállamok sorsa a tét

2012. április 06. 18:18

A miniszterelnök Új Embernek adott húsvéti interjúban egyebek mellett arról beszélt: most dől el, hogy egy nemzetnek van-e esélye arra, hogy a saját útját járja.

2012. április 06. 18:18
Húsvét alkalmából adott interjút az Új Ember katolikus hetilapnak a miniszterelnök. Orbán Viktor a Népszabadság által készített összefoglaló szerint ebben egyebek mellett arról beszélt, hogy Európa szellemi világában ma fölényben vannak, akik úgy gondolják, hogy a nemzeti gondolkodásmódtól és a szuverenitástól a nemzetközi, nemzetek feletti irányba kell haladni. A kormányfő szerint ennek része, hogy a teremtés jegyében létrejött családmodellt egy számunkra zűrzavarosnak tűnő világ felé akarják terelni. Másként fogalmazva: a hit, a vallás és a teremtés rendjét a vallástalanság és a tudományos világfelfogás, az istentelen kozmosz felé terelik – mondta. 
 
A lap ennek kapcsán azt kérdezte, hogy ilyen világban van-e esélye egy nemzetnek arra, hogy saját útját járja, mire Orbán úgy felelt, hogy ez a kérdés most dől, és szerinte nem véletlen, hogy a magyar ügy is számos országban vált ki rokonszenvet, ugyanis a nemzetállamok sorsa a tét. „Megmarad-e a szuverenitásuk lényegi kérdésekben? Engedi-e a brüsszeli demokrácia a létezésüket? Most dől el, hogy kimaradhat-e egy ország a szekuláris, családellenes és a nemzetet meghaladottnak tekintő európai szellemi törekvések hatálya alól. Építheti-e jövőjét egy azokkal ellentétes értékekre? Építheti ezekre az alaptörvényét? Elvehetik-e tőle ennek jogát?” – tette fel a kérdéseket a miniszterelnök, aki szerint egy dologban világbajnokok vagyunk, mégpedig abban, hogy reménytelen helyzetekből is talpra tudunk állni. Furcsa tulajdonságként pedig azt említette, hogy szeretünk elsétálni a szakadék széléig, hogy aztán összekapaszkodva eltávolodjunk onnan.

Összesen 113 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ouroboros
2012. április 08. 00:27
Én a nemzetállamok bukásának szurkolok :) Viksa meg mára egyértelműen elvesztette az utolsó kapcsolatát is a valósággal.
duzur
2012. április 07. 17:50
Már nagyon régóta van a vita az Unióban, hogy milyen formában helyes folytatni az EU müködését. Mostanra azért élezödött ki ez a kérdés, mert pld. a németek nem akarják ugy támogatni az eladósodott tagországokat, hogy ne legyen több beleszólásuk azok államháztartásába. De örvendetes, hogy most már a tehetös adó-menekülteket is igyekeznek elérni, amint ezt Svájc is keserüen tapasztalja éppen. Ameddig az adó-paradicsomokat nem zárják be, csak a kisembereket tudják nyúzni aminek tragikus következményei vannak.
Stigma
2012. április 07. 17:11
"Orbán tudja, hogy itt soha nem lehet király," Orbán minden baromsággal bepróbálkozik, hátha annyira hülye a szervilis sleppje, hogy benyalja. Az európában ismeretlen nemzetállamot, a sok kis feltámadást, azt, hogy nyugateurópa családellenes, szemben orbániával, ahol 47 ezer forint a havi közmunka bére... Orbán lehet, hogy már rájött, hogy nem született király, de már mindent előkészített a király nélküli királyság királyhelyettességéhez, amire utal az alaptörvénye, hogy 1944. óta ebben az országban a fű sem nőtt, ezért ő a jogfolytonos Horthy kormányzó után...
korona
2012. április 07. 14:22
Magyarországot 15 (tizenöt) mammutcég zsigereli ki, mind kölföldiek. A fiam a biznyos Erzsébet-kártya bevezetése előtt, havonta 18000 FT-ot kapott, amin tényleg ÉLEMISZERT vásárolt. Most havonta 5000 FT-ot olyan formában, amelyet CSAK bizonyos üzletekben fogadnak el fanyalogva és csak meghatározott dolgokra költhető. Hol van, kié lett a 13000 FT ??? És eddig ebből a 18000 FT-os "kafeteriából" a franciák óriási nyereséget pumpáltak ki Magyarországból. Most ki és hova pumpálja el a 13000 forintot? Nemzetállam! Orbán tudja, hogy itt soha nem lehet király, ezért tüsténkedik, hogy családi örököseinek ne kellejen majd szégyenkezniük. De a teljes rokonsága kaszál, lapátol, zsákol. Jó kapcsolatai vannak a Bilderberg-csoporttal, meg a Világbankkal a zsidó Martonyinak köszönhetően. Mindaddig nemcsakhogy nemzetállamról nem lehet beszélni itt, amíg a kormányban zsidók, magyar-zsidó, zsidó-magyar kettős állampolgárságú gyanús alakok foglalnak helyet, sőt ezek garantálják jelenlétükkel, hogy a magyar önként ajánlja fel magát a rabszolgatartóknak. Nemzetállam, ahol a zsidók mondják meg, hogy mit és hogyan. Ugyanmár! Ilyen és ekkora hazug badarságot már nem hihetünk el!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!