Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Május 2-án választják meg az államfőt

2012. április 20. 13:56

A házbizottság pénteki ülését követően az Országgyűlés sajtófőnöke közölte: május 2-án, 10 órakor tartják az államfőválasztást.

2012. április 20. 13:56

Május 2-án 10 órakor lesz az államfőválasztás a parlamentben – közölte a házbizottság pénteki ülését követően Altorjai Anita, az Országgyűlés sajtófőnöke. A köztársaságielnök-választás időpontját a Ház jövő hétfői plenáris ülésén jelentik be, ettől kezdve péntek reggelig lehet ajánlásokat gyűjteni az új államfő személyére. A sajtófőnök tájékoztatása szerint a frakciók támogatták a Fidesz azon indítványát, hogy május 2-án a parlamentben ne hangozzanak el napirenden kívüli felszólalások és ne legyen interpellációs időszak sem.

Az április 2-án lemondott Schmitt Pál államfő helyére Orbán Viktor miniszterelnök Áder János fideszes európai parlamenti képviselőt javasolta és a jelölést a Fidesz-KDNP-frakciószövetség is támogatja. A köztársasági elnök választását jelölés előzi meg, ennek érvényességéhez az országgyűlési képviselők legalább egyötödének írásbeli ajánlása szükséges. Minden országgyűlési képviselő egy jelöltet ajánlhat.

 

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2012. április 21. 08:50
"Május 2-án választják meg az államfőt" Igazán figyelhetne jobban a Viktor, meg a Kövér! Nem ártana jobban tisztelni a dicső hagyományokat! Elsején kellene.
Akitlosz
2012. április 20. 19:09
Választják??? Hol? Franciaországban igen. De itt Magyarországon ... ! Gyakorlatilag a miniszterelnök nevezi ki. Elméletileg meg az országgyűlés delegálja. Ez nem választás. Tessék mondani kik közül is választhatnak a magyar választópolgárok május másodikán? Mennyiért is adják a fogadóirodák Áder János győzelmét? 1 a 0,1-hez?
tarackos
2012. április 20. 14:36
Hú de izgi, vajon megválasztják kÁder Jánost?
Antigoné
2012. április 20. 14:08
No, akkor az MSZP meg a DK és a millások, 4K-sok s a többi baloldali demokráciaféltő még május elsején vígan diktatúrázhat egyet a sör és virsli mellé. Egészségükre!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!