Két hét múlva választhatják meg Schmitt utódját

2012. április 12. 13:06

Lezsák Sándor a házbizottság ülésén azt közölte, hogy várhatóan az április 23-án kezdődő parlamenti héten választanak új köztársasági elnököt. Az ülésen szóba került a jobbikos Baráth Zsolt tiszaeszláros felszólalása is. Ennek kapcsán a Jobbik azt közölte, hogy a jövőben jobban odafigyelnek arra, hogy mikor, mi hangzik el.

2012. április 12. 13:06

Altorjai Anita közlése szerint a házbizottság ülésén Lezsák Sándor, az Országgyűlés elnöki feladatait ellátó alelnöke arról tájékoztatta a frakciókat, hogy bár pontos időpontot nem tud közölni, de várhatóan az április 23-i héten lesz esedékes az államfőválasztás. Lezsák Sándor közölte: akkor határoz majd meg pontos időpontot a köztársasági elnök választására, ha a képviselőcsoportok a jelöléssel kapcsolatos előkészületeket megtették.

Az Országgyűlés sajtófőnöke elmondta: jövő héten kétnapos ülést tart Országgyűlés. Április 16-án, hétfőn napirend előtt a holokauszt áldozatainak emléknapja alkalmából tartanak megemlékezést a képviselők. Hétfőn zárószavazásokra is sor kerül, többek között döntenek az új országgyűlési törvényjavaslatról és az ehhez kapcsolódó házszabály-módosításról. A keddi ülésnapon tartják meg az LMP-frakciója által kezdeményezett politikai vitanapot „a feltáratlan állambiztonsági múlt és az elmúlt 20 év morális adósságai” címmel, ötórás időkeretben. Ezt követően még egy napirendi pontot tárgyal meg az Országgyűlés, a járások kialakításáról szóló javaslatot. A házbizottsági ülésen a kormány képviselője bejelentette, hogy még ezen a héten várhatóan három törvényjavaslatot nyújtanak be, a szakképzéssel, a levéltári törvény módosításával és a roma integrációval kapcsolatban.

Az ülésen az LMP kezdeményezésére szó volt Baráth Zsolt jobbikos képviselő tiszaeszlári vérvádról szóló felszólalásról is. A házbizottságon Lezsák Sándor arról tájékoztatta a frakciókat, hogy levélben válaszolt a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének házelnökhöz intézett levélére, illetve felhívta a figyelmet arra, hogy az emberi jogi bizottság az üggyel kapcsolatban állásfoglalást tett közzé. Utalt arra is, hogy ügyészi vizsgálat indult az ügyben, valamint a kormány álláspontja is elhangzott, Orbán Viktor tolmácsolásában. A Jobbik részéről Balczó Zoltán az Országgyűlés alelnöke és Farkas Gergely frakcióigazgató vett részt. Farkas az MTI-nek elmondta: a Jobbik frakcióelnöksége értékelte a helyzetet és levonta a konzekvenciákat, így a párt a jövőben „jobban odafigyel arra, hogy mi hangzik el és mikor hangzik el”.

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
HSL
2012. április 12. 23:43
választás? miért, van választék?
egysegelem
2012. április 12. 17:33
"Csodálja Tulassay bátorságát a Nature magazin "Becsületes munka" címmel közölt szerkesztőségi véleménycikket a világ legismertebb tudományos magazinja, a Nature - a cikk Tulassay Tivadart, a SOTE rektorát méltatja, amiért volt bátorsága visszavenni Schmitt Pál doktori címét. A Nature szerint Tulassay "csodálatra méltó bátorságot" mutatott azzal, hogy szembeszállt a fennálló magyar rendszerrel." Szoval mar a Nature is tudja, mi megy Mo-n. Remek.
kjkj945
2012. április 12. 16:56
http://www.youtube.com/watch?v=oZNK0bEZc3s&feature=related hogy az ke tudjon beszélni.
medve
2012. április 12. 16:30
Hajrá Áder!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!