Ítélet született a HírTV-s drogügyben

2012. április 24. 08:18

Elutasította a HírTV-t kiegyensúlyozatlan tájékoztatással vádoló Helmeczy László panaszát az NMHH. A „drogügy” lezártnak tekinthető.

2012. április 24. 08:18

Elutasította Helmeczy László panaszát a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság. Az ügyvéd kiegyensúlyozatlan tájékoztatással vádolta meg a Hír TV Célpont című műsorát, amelyben Baráth Miklós ítélethirdetéséről számoltak be.

A Hír Tv-s „drogügy” 2008 nyarán kezdődött, amikor a Hír Tv Célpont című műsorának riporterei, Krakkó Ákos és Kisberk Szabolcs kocsijában kokaint találtak. Az anyagról később az derült ki, hogy sütőpor, és idegenek csempészték a járműbe. Az előkerült hangfelvételek, és a későbbi nyilatkozatok alapján az a történet bontakozott ki, hogy Helmeczy László ügyvéd és Tóth Viktor, Veres János akkori pénzügyminiszter kampányfőnöke találták ki, hogy kábítószert csempésznek a Hír Tv-s riporterek kocsijába, bosszúból a Célpont című műsor „támadásaiért”. A feladattal Baráth Miklós drogdílert bízták meg.

Az ítélet szerint Baráth egyedül tervelte ki a lejárató akciót, megtévesztette a Hír TV-t, valamint Helmeczy Lászlót és titkos megbízóját is, akinek egy hangfelvétel szerint másfél milliót is megért volna, ha a riporterek börtönbe kerülnek. A férfi első fokon 3 év felfüggesztett börtönbüntetést kapott.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!