Így sújthat le a pénzügyi tranzakciós adó

2012. április 11. 16:44

A bankautomatás készpénzfelvétel, a munkabér bankszámlára utalása, csoportos beszedési megbízás után is kellene fizetni a kormány terveiben szereplő pénzügyi tranzakciós adót - írja az Origo. A cégeknek az államkasszába utalt dolgozói járulékok és áfa után is meg kellene fizetniük az adót. A bankok csak felszámítják az adót, befizetik, de a terhét az ügyfelek viselik.

2012. április 11. 16:44

Az Origo szerint minden bankszámla-tulajdonos, a diákhitelt felvevő egyetemistától kezdve a munkavállalón és a hitelét törlesztő személyen át a járandóságát bankszámlára kapó nyugdíjasig bezárólag viselheti a pénzügyi tranzakciós adó terhét, ha az a jelenlegi formájában valósul meg.

A költségvetési lyuk befoltozását szolgáló akcióterv gerincét a pénzügyi tranzakciós adó adná, ami a tervek szerint 100-200 milliárd forintot hozna az államnak. Az adó alá eshetnek a csoportos beszedési megbízások, a sárga csekkes befizetések, a pénzátutalások (munkabéré is), a készpénz elhelyezése és kivétele a bankból, a bankautomatából való készpénzfelvétel, a hiteltörlesztés, és akár a folyószámlavezetés is. Amikor a cégek elutalják folyószámlájukról a járulékokat, társasági adót, áfát, a dolgozók utáni közterheket az adóhatósághoz, akkor ezen tranzakció után is meg kellene fizetniük az új pénzügyi adót – írja a portál.

A pénzügyi tranzakciós adó a jövőre lefeleződő, az államnak 90 milliárd forintot hozó bankadó mellé jönne be.

Összesen 114 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2012. április 12. 08:23
"Így sújthat le a pénzügyi tranzakciós adó" Rövid véleményem: a qrva anyját az egész orbános - matolcsys- fideszes bandának.
huttinger
2012. április 11. 21:30
"""Amikor a cégek elutalják folyószámlájukról a járulékokat, társasági adót, áfát, a dolgozók utáni közterheket az adóhatósághoz, akkor ezen tranzakció után is meg kellene fizetniük az új pénzügyi adót – írja a portál.""" Ez már talán kettős adóztatás.
James
2012. április 11. 21:19
Szegény jobbágyok a középkorban, milyen szar volt nekik. 20% adó - 1351-től, mert addig csak 10% - + 1 nap robot. Vállalnám.
várúr
2012. április 11. 19:34
A tranzakciós adót Merkel és Sarközy szorgalmazta és szorgalmazza most is. Nálunk szimpla újságírói találgatás. Erre csomó helyi barom rácuppan és őrjöng. Többre mennének egy vodkával. Attól is el lehet szédülni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!