Horthy Miklós tér lesz Gyömrőn

2012. április 25. 13:24

Jobbikos javaslatra Horthy Miklós névre nevezik át Gyömrő főterét. A második világháború óta ez az első központi tér, amely a volt kormányzó nevét viseli majd.

2012. április 25. 13:24

A gyömrői képviselő-testület döntése értelmében 2012 júliusától Horthy Miklós nevét viseli majd a város főtere – írja az Index. Az erről szóló, Sas Zoltán jobbikos képviselőtől származó javaslatot 10 igen és 1 tartózkodás mellett fogadta el a döntően függetlenekből álló testület. A döntéssel a Pest megyei településen lesz az első központi tér, ami Horthy nevét viseli.

Hauser Antal, az önkormányzat kommunikációs referense az Indexnek elmondta, csak visszanevezik a teret, amely a harmincas években is Horthy nevét viselte, ezt neveztek át Szabadság térre.

Összesen 152 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
geraz51
2012. április 26. 18:25
Nagyapám 92 éves és csak annyit mondott HÁT EZT IS MEGÉLTEM,majd elénekelte a Horthy Miklós katonája vagyok címü nótát.Megjegyzem három évig volt hadifogságban.
Stigma
2012. április 26. 00:43
Írják, hogy a gyömrői Szabadság teret "csak" vissza neveznék Horthy térré, mert a háború előtt már volt az. Ha ezért ezt megcsinálnák, a nácik beindulhatnak a budapesti közterek vissza nevezéséért is, az alábbiak szerint: (Külön kiemelném, hogy Horthyról volt elnevezve a Petőfi híd, a Móricz Zsigmond körtér és a Bartók Béla ut, Mussoliniról az Oktogon és Hitlerről a Kodály Körönd) *Alkotás u. = Gömbös Gy. út *Bartók B. út = Horthy M. út *Móricz Zs. körtér = Horthy M. körtér de elötte valszeg Szt.Imre herceg tér (ld.:szobor) *Petőfi híd = Horthy M. híd *Oktogon = Mussolini tér *Kodály Körönd = Hitler tér *Bajcsy-Zsilinszki út = Vilmos császár út Nyugati tér = Berlini tér
lavor
2012. április 25. 23:53
Ma a politülgóia órá a tamár atz mondta a Horthy korszan kmaát elennforradamolnmak tuttáltntal. és hogy a magyarok alapvetőenm nmszereteik a a forradalmatak. Ygy most nem érte, . akkor ezzel azt akarta mondani hogy y akhirt hkirszank alapvetően vmilyen szeinten jó bvolt?im
=nessuno=
2012. április 25. 23:17
Horthy enyhén szólva is vitatott személyiség. Mindenképpen felelősség terheli az ország II. világháborúba sodródásáért és a Szovjetúnió megtámadásáért. Felelősség terheli továbbá a 2. magyar hadsereg pusztulásáért, azért, hogy a helyén maradt a német megszállás és Szálasi hatalomra kerülése után folyamatos legitmitást biztosítva a náciknak, nyilasoknak fenntartva a jogfolytonosságot. Még a pozsonyi hídfőt is elvesztettük a béketárgyalásokon...Arról még nem is beszéltem, hogy messzemenőkig nem volt képviseleti demokrácia Magyarországon. Az, hogy a harmincas években minek hívták a teret, irreleváns....jöhet Adolf Hitler, Mussolini, Gömbös Gyula ilyen alapon....:((
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!