Die Presse: Újra szalonképes az antiszemitizmus a parlamentben

2012. április 12. 08:36

Karl Pfeifer, a Magyarországról többször kiutasított újságíró a Die Presse hasábjain Baráth Zsolt beszédére hivatkozva az osztrák lapban kijelentette: az antiszemitizmus újra szalonképes a magyar parlamentben.

2012. április 12. 08:36

Karl Pfeifer, a Die Presse Hetek újságírójának a Die Pressében megjelent állítása szerint az antiszemitizmus újra szalonképes a magyar parlamentben. Írását Baráth Zsolt jobbikos képviselő felszólalására alapozta. A politikus április 3-án a parlament ülésen emlékezett meg a tiszaeszlári per 130. évfordulójáról. Pfeifer emlékeztetett a felszólalásra,melyben a politikus elmondta: 1882-ben 15 zsidót azzal gyanúsítottak meg Tiszaeszláron, hogy rituálisan meggyilkolták a 14 éves Solymosi Esztert. Az állítólagos gyilkosság célja az volt, hogy az áldozat vérét vallási rítushoz használják fel, Baráth szerint pedig a bíró csak külső nyomásra mentette fel a vádlottakat. A beszéd ellen csupán Fónagy János fideszes képviselő szólalt fel, ráadásul Pfeifer szerint két napba telt, amíg a Fidesz egy írásos dokumentumban határolódott el az ügytől.

A cikkíró szerint ez nem meglepő, ha Bayer Zsolt szavaira gondolunk, aki egyik beszédében az Uniót gyarmatosítónak titulálta, Ulrike Lunacek uniós zöldpárti képviselőt pedig „jöttment agyamputáltnak” nevezte, miután a politikus asszony nemtetszését nyilvánította ki az Orbán Viktor melletti tüntetésen feltűnt antiszemita tartalmú transzparens miatt. Pfeifer úgy vélte, hogy a magyar kormány egyenesen a Szovjetunióhoz hasonlította az Uniót. Pfeifer véleménye szerint az Echo TV az összekötő kapocs a Fidesz és a Jobbik között. A lap megemlítette, hogy Pfeifer 1980 és 1987 között négyszer lett kiutasítva Magyarországról újságírói munkája miatt – írja a Médianéző.

 

Helyreigazítás: írásunkban eredetileg tévesen szerepelt az az állítás, hogy Karl Pfeifer a Die Presse újságírója. Karl Pfeifer valójában a Hetek c. lap munkatársa, az eredeti cikkben is így szerepel. Az időközben javította hibáért az érintettek elnézését kérjük.

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vaskereszt
2012. április 12. 11:39
ez nemcsak magyar trend! Egész Európában egyre jobban ébrednek az emberek, ahogy Izrael készül a III. VH-ra Irán ellen. (A másik a palesztinokkal való bánásmód.) Ősszel fognak támadni, addig még lehetne idő visszafordítani az egészet, de a 100% fanatikus netanjahu mindenképpen támadni akar. Izrael terrorista állama belerántja egy újabb világháborúba az egész világot, ha nem vigyázunk! Az egyedüli lehetőseég, hogy megmondjuk a rohadt zsidóknak, hogy eddig és ne tovább, elég szenvedést okoztatok már a világnak, húzzátok meg magatokat egy ideig, szemét férges banda! A zsidó csak abból ért, különösen az izraeli zsidó, ha a hatalom nyelvén beszélünk vele.
Vizigót
2012. április 12. 11:24
A rutin-nácizást leszarom, és szóljon valaki ennek a Karl-nak, hogy Fónagy speciel államtitkár. Továbbá Bayer tévedett, mikor Lunaceket „jöttment agyamputáltnak” titulálta, az a spiné mindössze egy tipikus ajrópai szarházi.
kjkj945
2012. április 12. 11:21
http://www.youtube.com/watch?v=rR4qavDB6O0
Atisz
2012. április 12. 11:01
Nyilván Cole Michael felvilágosítása alapján jutott erre a megállapításra ez a jóember.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!