A Jobbik miatt szólalt fel Erdő Péter az Élet Menetén

2012. április 17. 18:37

Baráth Zsolt jobbikos képviselő tiszaeszlári vérvádat felemlegető parlamenti felszólalására reagált Erdő Péter bíboros azzal, hogy az Élet Menetén felszólalt - értesült az Index. Az egyházi vezető a felvonuláson elmondta: az antiszemita beszéd mérgező és elfogadhatatlan.

2012. április 17. 18:37

Erdő Péter bíboros saját kezdeményezésére szólalt fel az antiszemitizmus ellen a vasárnapi Élet Menete felvonuláson - tudta meg a menetet szervező alapítványtól az Index. A katolikus egyházi vezető beszédében kijelentette: a kereszténység összeférhetetlen az antiszemitizmussal, a gyűlöletkeltéssel és az indulatok szításával vallási közösségek és népcsoportok ellen.

 
A lap értesülései szerint Erdő a jobbikos Baráth Zsolt tiszaeszlári vérvádat felemlegető parlamenti felszólalása miatt találta szükségesnek a reakciót. „A gyűlölködés, az antiszemita, a rasszista beszéd és cselekvés mindig mérgező. Mindegy, hogy ki teszi vagy mondja ezt, és mindegy, hogy miért, milyen okból vagy milyen célból, mindig elfogadhatatlan” – jelentette ki a rendezvényen a bíboros.

Összesen 133 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kukagyerek
2012. április 18. 09:42
"A Jobbik miatt szólalt fel Erdő Péter az Élet Menetén" -------- Ha, a jobbik nem lenne, oda sem ment volna. Vagy mégse?
durrbele
2012. április 18. 08:50
Azért ezek az ájtatos manók sem piskóták. A sok besúgót,megalkuvót,pedofil buzit ki kellene baszni az egyházakból.Bár az egyház sosem a megújulásáról volt híres.Maradi penészszagú dogmás csuhások.Ezért nincs hitelük a népek előtt és ezért nem követik őket a hívők.
cili
2012. április 18. 07:50
A gyűlölködő libsik ellen kellett volna szót emelned! Kit szolgálsz Erdő? A nyájnak melyik felét?
thymian
2012. április 17. 23:00
Érdekes, ha ezek az igazság szót meghallják (vagy látják), rögtön valami csúnya dolog jut eszükbe róla. :D Az igazság a hamisság ellentéte = akinek fáj az igazság, az hamis.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!