Állami mobilszolgáltató: hibákat talált a Magyar Telekom

2012. március 13. 09:27

A Magyar Telekom bírósághoz fordult és a 900 megahertzes (MHz) frekvenciasávon nyújtható rádiótávközlési szolgáltatáshoz kapcsolódó frekvenciahasználati jogosultságot lezáró határozat felülvizsgálatát kéri – közölte a társaság.

2012. március 13. 09:27

A Magyar Telekom bírósághoz fordult és a 900 megahertzes (MHz) frekvenciasávon nyújtható rádiótávközlési szolgáltatáshoz kapcsolódó frekvenciahasználati jogosultságot lezáró határozat felülvizsgálatát kéri – közölte a társaság hétfőn. A Magyar Telekom szerint az árverési eljárásban és a határozatban jogi hibák vannak, amelyekre tekintettel egyebek mellett azt kéri, hogy függesszék fel a határozat végrehajtását, illetve helyezzék hatályon kívül a konzorciumot árverési nyertessé nyilvánító rendelkezést.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) szintén hétfőn közölte, hogy elnökhelyettese, Mátrai Gábor a másodfokú eljárásban helybenhagyta a hatóság korábbi döntését a 900 megahertzes frekvenciaárverés eredményéről, ennek értelmében az eddig háromszereplős mobilpiacra új szolgáltató, a Magyar Posta Zrt.-Magyar Fejlesztési Bank Invest Zrt.-Magyar Villamos Művek Zrt. konzorciuma léphet.

A másodfokú hatóság döntésével az árverés eredményéről szóló döntés jogerőre emelkedett, de a feleket további jogorvoslat illeti meg, a másodfokú döntést keresettel támadhatják meg 30 napon belül a Fővárosi Törvényszéknél. Ezt jelentette be most a Magyar Telekom.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!