Abel-díjat kapott Szemerédi Endre matematikus

2012. március 21. 13:01

A tudós a diszkrét matematika és az elméleti számítástudomány terén elért eredményeiért, illetve ezen eredményeknek az additív számelméletre és ergodelméletre tett hatása elismeréseként kapja a matematika Nobel-díjaként számon tartott elismerést.

2012. március 21. 13:01
A norvég tudományos akadémia elnöke, Nils Christian Stenseth bejelentése szerint az idei Abel-díjat Szemerédi Endre magyar matematikus kapja. Az indoklás szerint – az elsősorban kombinatorikai kutatásairól ismert – a tudós a diszkrét matematika és az elméleti számítástudomány terén elért eredményeiért, illetve ezen eredményeknek az additív számelméletre és ergodelméletre tett hatása elismeréseként kapja a matematika Nobel-díjaként számon tartott elismerést – írja az Index.

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kérdés
2012. március 22. 00:55
:-) Gratulálunk!
cili
2012. március 21. 22:14
Ilyenkor büszke magyar vagyok! Tiszta szívemből gratulálok !!
Honfi-fi
2012. március 21. 18:41
Sajnos boldog emlékű barátunk, Pascal elköltözött az újvilágba. Azóta, meg hozzánk se szól. Ő matematikus, biztosan elmondaná nekünk, hogyan lesz a fából vaskarika.
medve
2012. március 21. 14:39
A díj hír a francia sajtóban is, a Le Figaro internetes honlapján ott van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!