Közel háromszorosára drágul a diákigazolvány

2012. február 15. 10:16

550 forintról 1400 forintra emelkedik a diákigazolvány ára. Az emelkedés indoka az Oktatási Hivatal szerint az, hogy az új diákigazolványok az egységes nemzeti kártyarendszerbe tagozódó biztonsági okmányok lesznek.

2012. február 15. 10:16

A február végéig kiadandó okmányokat egy chippel szerelik fel, amely a diák összes tanulmányi és kapcsolódó adatát tárolja. A jövőben csak a diákigazolványt pótló szervezet adhat ki igazolást az elveszett vagy ellopott diákigazolvány után, maximum két hónapos időtartamra. Ha hatvan nap alatt nem sikerül új igazolványt legyártani, akkor az igazolást újabb két hónappal meg lehet hosszabbítani.

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugi
2012. február 15. 12:00
Próbálkozni a kutya szokott. Ezt tapasztaltad ennél a gaznál is?
Korlátlan lehetetlenségek hazája
2012. február 15. 11:37
Nem tudtam, hogy mi hiányzik az életemből, aztán most rájöttem, hogy még nincsen NEMZETI KÁRTYARENDSZERÜNK! :-) Minden NEMZETI, a diákigazolvány miért ne lenne az?
liberálzöld.
2012. február 15. 10:49
"okmányokat egy chippel szerelik fel, amely a diák összes tanulmányi és kapcsolódó adatát tárolja" Tök jó lesz, ennyit megér! Ellenőrző helyett is használható. A gyerek behúz 1 karót matekból, a tanár bevési a naplóba, aztán egy spec hardverrel felírja a jegyet az igazolványra. Apuci otthon elveszi a kártyát, bedugja valami chip olvasóba, látja, hogy a gyerek bekarózott. Lenyom egy sallert / kokit / baráti tarkónlegyintést a kölöknek, majd egy spec hardverrel aláírja az érdemjegyet. Mindehez képest az 1400 ft nem is sok. Bár lehet, hogy van a feladatnak egyszerűbb megoldása is....
Csigorin
2012. február 15. 10:46
Mellesleg ha a chipre toltenek fel az ervenyessegi adatokat, megszuntetheto lenne a matricabiznisz... jelenleg ugyanis gyakran fordul elo hogy lekaparjak az ervenyesito matricat, eladjak vmi ismerosnek (aki epp befejezte tanulmanyait tehat mar nem kapna matricat a diakjara), ok bejelentik hogy a diakot elhagytak, es kapnak szepen ujat. Parezer ft az egesz macera, de mikor egy diakberlet es egy rendes berlet arkulonbsege tobb mint otezer forint, tehat felev alatt 30at hoz legalabb, akkor boven megeri...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!