MSZP: Változtasson az egykulcsos adórendszeren a kormány

2012. január 26. 12:08

A szocialisták követelik a kormánytól, hogy haladéktalanul változtassa meg a szerintük elhibázott, igazságtalan egykulcsos adórendszert, valamint csökkentse az alapvető élelmiszerek általános forgalmi adókulcsát.

2012. január 26. 12:08

Orbán Viktor miniszterelnök gazdaságpolitikája megbukott, mert nem növekedett a gazdaság, a munkahelyteremtés messze elmarad az ígéretektől, a kormány újabb és újabb adókkal terheli az embereket és a vállalkozásokat, napról napra romlanak az életkörülmények – jelentette ki Kormos Kata csütörtökön. Az MSZP szóvivője utalt arra, hogy a múlt évben különösen nagymértékben emelkedett néhány alapvető élelmiszer ára, az európai léptékkel mérve legmagasabb 27 százalékos áfa következményét máris érezni lehet, és immár a lakosság 80 százalékának marad egyre kevesebb pénz a zsebében.

Gúr Nándor, az Országgyűlés foglalkoztatási és munkaügyi bizottságának szocialista elnöke csütörtöki közleménye szerint Czomba Sándor foglalkoztatási államtitkár vitatja, hogy csupán a kormány trükkös „munkahely-matematikája” révén nőtt közel 30 ezerrel a foglalkoztatottak száma 2011-ben. Az ellenzéki politikus a Központi Statisztikai Hivatal munkaerő-piaci adataira hivatkozva közölte: az ellátórendszerből 90 nap után „kiradírozott” munkanélküli már nem számít álláskeresőnek, s ha a korábban napi 6-8 órában foglalkoztatott közmunkás teendőit két, napi 4 órában alkalmazott közmunkással végezteti el a kormány, az nem más, mint a munkaidőalap osztással történő szaporítása.

Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár kedden sajtótájékoztatóján elmondta, 2011-ben általában 30-40 ezerrel dolgoztak többen éves szinten, mint az azt megelőző évben, ez a növekmény pedig a versenyszférában valósult meg.

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
realista
2012. január 26. 17:30
Én az MSzP helyében agyondícsérném az egykulcsos adót. Akkor a Fidesz már a jövő héten megváltoztatná!
Julismama2
2012. január 26. 14:31
"Változtasson az egykulcsos adórendszeren a kormány!" Ha ti mondjátok: azonnal!
nyugalmazott tanár
2012. január 26. 14:23
MSZP: Változtasson az egykulcsos adórendszeren a kormány Hát miért nem mondtátok már korábban. Ahogy a kedves vendég parancsolja!
Corporate Soldier
2012. január 26. 13:44
Kormos Kata, Marok Marcsa és Verő Vera. Így van! 35%-os szja-kulcsot havi 300e Ft bruttó fölött! Fizessenek a gazdagok (kivéve a cucialista gazdagok)! Ingatlanadót!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!