Gyanúsítottként hallgatta ki Kocsis Istvánt az NNI

2012. január 12. 20:18

Gyanúsítottként hallgatta ki Kocsis Istvánt a Nemzeti Nyomozó Iroda szerda este. Az MVM volt vezérigazgatóját jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel gyanúsították meg egy állítólag fiktív tanácsadói szerződés miatt.

2012. január 12. 20:18

Az NNI csütörtökön már le is zárta az ügyben a nyomozást, az iratokat várhatóan vádemelési javaslattal küldik meg az ügyészségnek - hangzott el az m1 esti Híradójában. Az MTI úgy tudja, hogy a rendőrség gyanúja szerint Kocsis István az MVM Zrt. vezérigazgatójaként 2008-ban az igazgatóság megkerülésével tanácsadói szerződést kötött egy osztrák céggel egy új szerbiai erőmű építésével kapcsolatos tanulmány elkészítésére. A szerződés alapján a vállalkozó egy mindössze néhány oldalból álló ismertető anyagot adott át az MVM-nek.

Az MVM Zrt. összesen 175 ezer eurót, akkori árfolyamon számolva több mint 43 millió forintot utalt át a bécsi cégnek. Az ügylet miatt Kocsis Istvánt jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel gyanúsították meg. Mint elhangzott, Kocsis Istvánt a szerdai kihallgatáson tagadta, hogy bűncselekményt követett volna el, áll az MTI anyagában.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tarackos
2012. január 13. 08:16
Pista, most lavírozzál aranyom!
George Orwell
2012. január 12. 23:37
Ennyit sikerült találni? És mi van Mrs. Kocsissal? Na meg a leányfalui kúriával, külön uszodaépülettel és kerti helikopter leszállópályával? Biztos sokat és szorgalmasan dolgozott. ÉS természetesen tisztességesen leadózta mind a munka-, mind a tőkejövedelmeit.
gróf Bercsényi
2012. január 12. 23:12
Minden normális sajtótermékben föloldják a cikk elején a rövidítéseket, akármennyire is közkeletű. Ez íratlan szabál'. Tehát: mi a franc az az MVM?
Talibán
2012. január 12. 22:26
Ez a Kocsis is volt már minden az égvilágon: fegyvergyári igazgató, ipari államtitkár, ÁPV Rt. vezér, ÉMÁSZ-igazgató, paksi vezér, BKV-vezér. Valószínűleg mindenhez ért. Lehet, hogy nemsokára a Csillagban is ő lesz a frontember - bár előfordulhat,hogy itt csak a kübliülnökségig viszi
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!