Tehenekkel tüntettek a krisnások

2011. december 13. 20:28

Egyházukért és földjeikért tüntettek a krisna tudatú hívők kedden Budapesten, a Parlament előtt. A békés demonstráción több száz ember, és néhány tehén vett részt.

2011. december 13. 20:28

A Parlament előtt tüntettek kedden a somogyvámosi Krisna-völgy lakói egyházi státuszuk megmaradásáért és földjeikért, miután az új egyházi törvény 2012-től nem tekinti hivatalosnak közösségüket. A hatályos jogszabályok alapján, mivel a krisna tudatú hívők közössége Magyarországon nem jövő évtől nem számít egyháznak, nem birtokolhatja a Somogyvámos határában fekvő 270 hektáros Krisna-völgyet, illetve az ott működő a biofarmot sem.

Az előre bejelentett békés demonstráció keretében több száz krisna hívő vonult a Kossuth térre kedden, ahol tehenekkel demonstráltak az Országház előtt. Mint azt Sivarama Swami a Hír24-nek elmondta, egyháznak tekintik magukat, és egy világvallást, a hinduizmust képviselik. 

A parlament emberi jogi, kisebbségi, civil és vallásügyi bizottsága hétfőn indítványozta a termőföldtörvény módosítását, aminek keretében a 2012-től egyesületté minősülő korábbi egyházak jogutódlással megszerezhetnék jogelődeik termőföldjét. A krisnások üdvözölték a felvetést.

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Feketestucni
2011. december 14. 09:38
Az utcán pont azt csinálják mint az ügyintéző a postán vagy a bankban, értékesít. Tudatos értékesítésnek híjják eztet. Ha Krisna látná hogy az ő nevében nem tánccal és zenével, meditációval segítik a világot hanem pénzel ...
Julio Salazar
2011. december 14. 08:31
Tiszta Állatfarm ! A tehenek meg a marhák együtt tüntettek a zöldebb fűért. Gratulálok nekik. Nagy az Isten állatkertje.
El Topo
2011. december 14. 08:08
Egyszerűen imádom, mikor a szájjalkeresztények a fosztogatást és a kirekesztést propagálják.
peninsulavaldes
2011. december 14. 07:59
Elég szolidárisak a tehenek. Most már értem, hogy tegnap miért nem láttam teheneket legelni a réteken.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!