NOL: Clinton is írt Orbánnak

2011. december 27. 13:12

Az Egyesült Államok külügyminisztere, Hillary Clinton is terjedelmes levelet küldött Orbán Viktornak – tudta meg a Népszabadság washingtoni diplomáciai forrásokból. Az iratban többek között a bíróságok függetlenségéről, az új egyházügyi törvényről, valamint a média szabadságáról is szó esik.

2011. december 27. 13:12

José Manuel Barroso után az Egyesült Államok külügyminisztere, Hillary Clinton is terjedelmes levelet küldött Orbán Viktornak – tudta meg a Népszabadság washingtoni diplomáciai forrásokból. A lap szerint a december 23-i keltezésű iratban Clinton a magyar demokratikus intézményrendszer szisztematikus leépítésével kapcsolatban fejti ki véleményét, és megerősíti az elmúlt hetekben felerősödött amerikai aggodalmakat a bíróságok függetlenségével, az új egyházügyi törvénnyel, valamint a média szabadságával kapcsolatban. Az említettek mellett a Klubrádió megszűnéséről is szó esik.

A Népszabadság egy forrása megjegyezte: „több alkalommal is jeleztük aggodalmunkat, hogy az alkotmány nagyszabású reformjában is megőrződjék az egyéni szabadságjogok, illetve a fékek és ellensúlyok rendszere, és a változtatásokat átláthatóan, a szükséges viták nyomán hajtsák végre”.

Hillary Clinton júniusban járt Magyarországon a Tom Lantos Intézet megnyitóján. Orbán Viktorral való találkozásakor a politikus a médiatörvény és az Alkotmánybíróság jogainak korlátozását nehezményezte. Clinton akkor ellenzéki politikusokkal és civil szervezetek képviselőivel is számos témában tárgyalt.

Összesen 229 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pipistrello
2011. december 28. 12:56
Well, many things are happening, the new government is trying to shake down the shackles of the global shit makers, and therefore getts really big pressure from everywhere, we told the IMF to fuck off, Hitlery just wrote a tut tut letter to our prime minister, saying she is really worried about human rights and democracy in Hungary,... which is a hoot, the fucking bitch should worry about the bill, that can take any citizen and bump them off, which was accepted in the USA. Fucking hypocrate.
kamasuka
2011. december 28. 08:49
Kedves Hillary! Hogy vannak a terroristagyanús foglyaitok? Idén is kapnak a bankvezéreitek "állam bácsi pénzéből prémiumot"? Most, hogy kipurcant Bin Laden, mifaszt is kerestek Afganisztánban? Miért basztátok pofán rendőri erőver a bankok ellen tüntetőket? Ennyi. Üdv K PS: Ja, és dugjál már egy jót, mert qurva frusztráltnak tűnsz.
SoukySanjay
2011. december 27. 21:07
Hillary,ne foglalkozz most ilyen dolgokkal hanuka idején,mert még zavaros lesz az idegeskedéstől a vizeleted.Különben is,most hallottam,hogy nem is te írtad azt a levelet,hanem az egyik seggnyalód,bizonyos Charles Gáti.Nem szép dolog más levelével ékeskedni.
egysegelem
2011. december 27. 21:02
Ideje volt mar ennek a levelnek, de a levelek onmagukban mar nem elegsegesek, kemenyebb fellepest surgetek, mint az USA mint az EU reszerol!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!