NOL: 2013-ig kirostálnák az evásokat

2011. november 10. 16:46

38-40 százalékos adókulccsal és jogszabályi korlátokkal rostálná ki a kormány az evásokat - írja a NOL. Az Origo ugyanakkor úgy látja, a kormánypárti képviselők kedvezőtlen politikai hatásoktól tartva az egyszerűsített vállalkozói adó védelmére kelnének.

2011. november 10. 16:46

Jövő hét elején tárgyalhatja részletesen az egyszerűsített vállalkozói adó (eva) sorsát a kormány, ekkorra készítik el a végleges döntéshez szükséges javaslataikat a kormánypártok - írja a NOL. A portál úgy értesült, a kormány 2012-ben magasabb adókulcsot és bevételi határt vezetne be az evások részére, 2013-tól pedig eltörölné ezt az adót. A NOL információi alapján megjegyzi, az adókulcs akár 35 százaléknál is magasabb lehet jövőre.

Az evázók körét is szűkítené a kormány - olvasható a cikkben. Adószakértők szerint 38-40 százalék körüli adókulccsal az érintettek önként mondanának le az egyszerűsített adóról. A jogszabály általi rostálás eshetősége is fennáll: a NOL szerint rögzíthetik, hogy az eva szerint adózóknak más vállalkozástól, társaságtól nem származhat jövedelme.

Az Origo csütörtök esti összefoglalója szerint a kormánypártok hétfői ülésén még egyhangúlag az eva megtartását szorgalmazták a képviselők. A portál megjegyzi, a végleges döntést az Európai Bizottság gazdasági előrejelzése is befolyásolhatja, ami a kormány által vártnál jóval alacsonyabb, 0,5 százalékos növekedéssel számol.

Egy október közepén beadott javaslatban a kormány azt ígérte: a helyhatóságok saját adókat, úgynevezett települési adót vethetnének ki, illetve a kormány feloldaná az ingatlanadó maximumát is. Az Origo cikkében a szerdai kormányüléssel kapcsolatban arról is beszámol, hogy Orbán Viktor visszavonná erre vonatkozó ígéretét. A portál szerint a kormány negatív politikai hatásoktól tart.

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
HSL
2011. november 10. 19:12
fel kell számolni az evabűnözést, a nép ellenségeit elsöpri a forradalom!
nyugalmazott tanár
2011. november 10. 19:06
A Népszabadság itt ötleteket sugall, jóslatokba bocsátkozik vagy kívánságlistát ad közre. Szerintem bízni kell abban a kormányban, aminek minden eddigi lépése a nemzet felszabadítására tett küzdelem része. Egy eszement agyrém az a handabandázás, ami az itt ötletelő újságban zajlik. Hála Istennek lassan kikopnak a közéletből. Már régen esedékes lett volna a felelősségrevonásuk. Azért, amit az elmúlt évtizedek alatt elkövettek Magyarország és a magyarság ellen.
rogananti
2011. november 10. 18:53
Ha olyan kurvára ellene vannak, ne szavazzák meg. A többi csak kamu, mint az egész zkormány.
liberálzöld.
2011. november 10. 18:45
"2013-ig kirostálnák az evásokat" Hát, ha rá akarnak qrni, akkor tegyék. Lesz 1 évem költségelszámolás-hatékonnyá tenni a cégemet :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!