Gyurcsány: El a kezekkel az eva-tól!

2011. november 08. 13:41

A volt miniszterelnök szerint elfogadhatatlan az egyszerűsített vállalkozói adó megszüntetése.

2011. november 08. 13:41

Gyurcsány Ferenc sajtótájékoztatóján azt üzente a miniszterelnöknek: „El a kezekkel az eva-tól!”. Szerinte az eva eltörlésével, történjék az bármikor, teljessé válik a kormány és a „demokratikus ellenzék” adópolitikai elképzelései közötti különbség. Mint fogalmazott, négy kérdésében - több kulcsos adó és a vagyonadó bevezetése, különadók eltörlése és az eva megszüntetése után átalánytípusú adózás bevezetése a kisvállalkozóknak - már körvonalazódik az egyetértés a „demokratikus ellenzék” között.

A Demokratikus Koalíció elnöke szerint az Orbán-kormány adóválságba kergette az országot, amiből csak átfogó változásokkal lehet kikerülni. Hozzátette: már senki sem vitatja, hogy a kabinetet a „demokratikus ellenzék” széles együttműködésével lehet leváltani. A választások előtt azonban abban is meg kell állapodni, hogy mi következzen ezután.

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Placa
2011. november 10. 07:15
Orbán Viktor, 2010. május 3.: Arra a kérdésre, hogy az ekho és az eva marad-e, Orbán Viktor úgy válaszolt: "inkább ki szeretnénk terjeszteni". :D :D :D
narmer
2011. november 09. 08:19
Hülye! Nem kellett volna megszólalni, innentől kampó az evanak.
packó_
2011. november 08. 21:05
El a kezekkel az ÁVO-tól!-csak elkúrtam a bilenytyűzetet.
de karatna
2011. november 08. 18:07
""Pedig nem. Legalábbis 2006. április 28-án az Élet és Irodalom négy közgazdász cikkét közölte: a Gyurcsány-pártba is invitált Bokros Lajos, a Demokratikus Koalíció alelnökévé választott Bauer Tamás, valamint Mihályi Péter és Csillag István jegyezte az Utolsó Esély című írást. Ebben azt követeli a Gyurcsány-alelnök részvételével felálló négyes: "egységessé kell tenni a vállalkozások adózását, ami ténylegesen szigorítást jelent. Ha megszűnik az egyszerűsített vállalkozási adó (EVA) és az újonnan bevezetett egyszerűsített közteherviselési hozzájárulás (EKHO), akkor rengeteg ál- és kényszervállalkozás magától megszűnik."""" Ennyit ezek hiteléről!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!