Nem gondolt a vakokra a KSH

2011. október 17. 11:43

Az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz fordult az egyik vakok érdekeit képviselő szervezet, amiért a KSH nem akadálymentesítette az internetes népszámlálási kérdőívet.

2011. október 17. 11:43

Az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz fordul és eljárást kezdeményez a Vakok és Gyengénlátók Közép-magyarországi Regionális Egyesülete a Központi Statisztikai Hivatallal szemben, mert az általa képviselt emberek számára használhatatlan a népszámlálás internetes kérdőíve - közölte az egyesület. A közlemény szerint hiába a jogi kötelezettség, hiába nem igényelne plusz anyagi ráfordítást a képernyőolvasó szoftver, „a KSH nem gondolt a vak emberekre, legalábbis nem időben”.

A közleményben szerint az érintettek számára elfogadhatatlan, hogy Magyarországon 2011-ben még mindig olyan megoldást lehessen alkalmazni egy ekkora jelentőségű társadalmi akcióban, mely nem vesz tudomást a több ezer hazai vak és alig látó emberről.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!