Apák szülési szabadságon?

2011. október 29. 19:35

Januártól az apák is elmehetnének szülési szabadságra és megkaphatnák az erre az időszakra vonatkozó terhességi-gyermekágyi segélyt, ha az anya betegsége vagy halála miatt nem tudja a gyerekét gondozni - ismertette a Duna Televízió Híradója. Az apák jelenleg csak az alacsonyabb összegű gyedre, gyesre vagy táppénzre jogosultak.

2011. október 29. 19:35

A 2010-es H1N1 járványban több kismama is meghalt, az apukák egyedül maradtak a gyerekekkel. Az apák akkor még nem vehették igénybe a szülő nőknek járó terhességi gyermekágyi segélyt. Jövőre viszont - egy jogszabálytervezet szerint - ha az anyuka meghal, vagy egészségi állapota miatt nem tudja ellátni csecsemőjét, akkor a vér szerinti apa, a gyám, vagy az örökbefogadó férfi is megkaphatná ezt a támogatást. A javaslatot a védőnők is támogatják.

A gyermekágyi segély 168 napig jár, az összege pedig a napi átlagkereset 70 százaléka. Az apák jelenleg csak az alacsonyabb összegű gyedre, gyesre vagy táppénzre jogosultak.

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
itstrue
2011. október 30. 09:57
Ha ilyen feltételek vannak, hogy az anyának meg kell ehhez halnia akkor inkább ne legyen ilyen, és b@ssza meg aki ezt jó hírként értékeli és ilyen megtévesztő képet tesz ki a cikk mellé! Európában van ilyen azzal a különbséggel, hogy nem kell az anyának meghalni hozzá, hanem jár, sőt küldik az apát is, hogy legyen ő is otthon a gyerekkel.
k33
2011. október 30. 07:28
Szerintem inkább a nők otthon maradását kellene támogatni, az anyatejet nem lehet apatejjel pótolni, a gyereknek szüksége van az anyjára. Az egyenjogúságot nem lehet a szerepcserével összekeverni. Ha a férfiak dolgoznának a nők meg összetartanák a családot nem lenne ennyi válás boldogtalan sodródó gyerek.
blogen
2011. október 29. 23:25
Na fasza, még a végén anyás-szülések is lesznek!
piatnik
2011. október 29. 22:42
oké most jöhetnek a balos trollok kommentjei arról hogy Orbán: fasiszta-kommunista-nőgyűlölő-diktatórikus-zsidó-cigány-meleg-sátánista-populista-nihilista és rossz a szaga.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!