Erdő: Nincs sok újdonság az egyháztörvényben

2011. szeptember 08. 15:04

Erdő Péter bíboros szerint az új egyházügyi törvény nem hozott sok változást a katolikusok számára, az inkább formai feladatokat jelent a közeljövőben.

2011. szeptember 08. 15:04

Erdő Péter bíboros a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia őszi rendes ülésén leszögezte: az új egyházügyi törvény főként formai feladatokat jelent az egyház számára a következő hónapokban, lényeges változás nem tapasztalható.

Azt nem mondanám, hogy az utolsó pillanatban a parlamentben eszközölt változások egy teljesen új koncepciót hoztak volna be a korábban benyújtott törvényjavaslathoz képest” - szögezte le az MKPK elnöke az ülést követő sajtótájékoztatón. A bíboros szerint a törvény tartalma nagyrészt megfelel a a lelkiismereti és vallásszabadságról szóló 1990. évi törvénynek.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ouroboros
2011. szeptember 09. 07:25
Faszkalap katkóknak jóhogy nem hozott változást, az ő seggüknek kinyalatására hozatott. Nekem lenne ötletem az államháztartási hiány befoltozására: meg kéne vonni minden egyháztól azonnal az összes támogatást. A rendesek eddig se kaptak sokat, a keresztény szolgaegyházakért meg nem kár. Nemtom, mennyit lehetne vele spórolni, de már a gesztust megérné meglépni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!