Egymilliárd forintért perli a Suzukit Esztergom

2011. szeptember 16. 13:08

Egy előszerződést követően meghiúsult telekvásárlás miatt 940 millió forintos keresetet indít az esztergomi önkormányzat a Suzuki ellen.

2011. szeptember 16. 13:08

940 millió forintos keresetet indít az esztergomi önkormányzat a Suzuki ellen. Az előterjesztést Steindl Balázs a helyi Fidesz-frakció vezetője készítette.
Tétényi Éva polgármester a szeretgom.hu-nak elmondta, nem ért egyet a per indításával, mert fontosnak tartja, hogy a város adófizetői biztonságos környezetben dolgozhassanak. További részletet viszont nem közölt, mivel a határozat zárt képviselő-testületi ülésen született.

A szeretgom szerint a Magyar Suzuki Zrt. korábban vállalta, hogy zöldterületi mutatóinak javítására megvásárol egy telket az ipari parkban, ha a város a vételárból körforgalmat épít az üzemhez. A megállapodásról 2008-ban előszerződést is kötöttek. A Suzuki azonban elállt az adásvételtől, mondván az önkormányzat csak részben teljesítette vállalásait.

A oldal értesülése szerint az önkormányzat a megépített körforgalom 331 millió forintos költségét szeretné a Suzukira terhelni. Emellett szeretné azt is elérni, hogy a gyár kösse meg a tényleges szerződést a várossal.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Frenki3
2011. szeptember 17. 17:29
CÍMLAP / ESZTERGOM / SAJTÓKÖZLEMÉNYEK A Fidesz-KDNP frakció közleménye 2011-09-17 14:01:00 A képviselő-testület a szeptember 15-ei napon zárt ülésen döntött arról, hogy keresetet nyújt be az illetékes bírósághoz az Esztergom Város Önkormányzata és a Magyar Suzuki Zrt. között 2008. január 14-én létrejött ingatlan adásvételi előszerződés és közútfejlesztési megállapodás alapján kötendő adásvételi szerződés létrehozása érdekében. A tegnapi napon a különböző sajtóorgánumokban több téves állítás jelent meg a Suzukival kötött előszerződéssel, valamint a képviselő testület döntésével kapcsolatban, ezért a tisztánlátás érdekében röviden összefoglaljuk az ügy előzményét: http://www.hidlap.hu/news/view/a-fidesz-kdnp-frakcio-kozlemenye
Kosinva
2011. szeptember 16. 14:32
Valaki komolyan megkérdezhetné az esztergomi fideszeseket, hogy mire játszanak? Mert ebből leginkább bukás lesz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!