Kevesen jelentkeztek a rezidens ösztöndíjra

2011. augusztus 29. 14:02

A meghirdetett 620 helyre csupán 141 rezidens és szakgyógyszerész-jelölt jelentkezett. A kevés jelentkező miatt újabb, szélesebb körű pályázatot írnak ki.

2011. augusztus 29. 14:02

Az Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal közleménye szerint augusztus 29-ig a Szakorvosjelöltek Markusovszky Lajos Ösztöndíjára 124-en, a Szakgyógyszerész-jelöltek Than Károly Ösztöndíjára pedig 17-en pályáztak. Az ösztöndíjprogramban öt évig havi nettó százezer forintos támogatást kapnak azok, akik vállalják, hogy tíz évig a magyar állami egészségügyben dolgoznak, és nem fogadnak el hálapénzt.

Az egészségügyi államtitkárság újabb, szélesebb kört érintő pályázatot hirdet a szakorvosjelöltek részére, rövidesen megjelenik ennek kiírása.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gross
2011. augusztus 29. 19:12
Egy ilyen intézkedés sikeressége nagyban azon múlik, hogy az érintettek csatlakoznak-e hozzá vagy sem. Most olybá tűnik, hogy ez nem egy sikeres ötlet. Talán nem viszgálták meg előtte elég alaposan, hogy mi lesz a fogadtatása.
Honfi-fi
2011. augusztus 29. 15:49
Az ösztöndíjprogramban öt évig havi nettó százezer forintos támogatást kapnak azok, akik vállalják, hogy tíz évig a magyar állami egészségügyben dolgoznak, és nem fogadnak el hálapénzt. ---------------------------------- Mi is ezzel a baj? A már majdnem orvosok, akik még nem tettek semmit , ha már valamit felelősséggel be kell vállalni, azonnal kussba maradnak. Melyik szakma kapna azonnal nettó 100 ezret, csak azért, mert 10 évig a saját országa hasznára dolgozhat?
Gombóc XVI. Artúr
2011. augusztus 29. 15:07
Hát ez nem jött be. El lehet gondolkodni az okokon. De nem árt egy kis sietség, mert orvos egyre kevesebb... p.s. Aki esetleg szidni akarja őket, hogy milyen pénzéhesek, annak ajánlom bármelyik orvosi egyetemet. Az egyetemek kapui mindenki előtt nyitva állnak. Aztán az egyetem elvégzése után lehet munkába állni az utcaseprő fizetéséért...
honphibu
2011. augusztus 29. 15:06
Ha nem tetszik, el lehet menni! :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!