Szijjártó: Senki sem kérdőjelezheti meg a magyarok akaratát

2011. július 27. 17:35

A kormányfő szóvivője az amerikai helyettes külügyi államtitkár szerdai kritikájára reagálva leszögezte: a tavalyi választásokon a magyarok világos felhatalmazást adtak a kormánynak az ország megújítására és átszervezésre.

2011. július 27. 17:35

Senki nincs abban a helyzetben - sem Magyarországon, sem azon kívül -, hogy megkérdőjelezze a magyar emberek akaratát, márpedig „a magyar emberek világosan és egyértelműen kifejezték az akaratukat tavaly tavasszal, amikor az ország megújítására és átszervezésére adtak világos felhatalmazást a kormánynak” - reagált Szijjártó Péter Thomas Melia, amerikai helyettes külügyi államtitkár kijelentéseire.

A miniszterelnök szóvivője leszögezte: az új alaptörvény parlamenti elfogadását minden idők legszélesebb körű nemzeti konzultációja előzte meg, amely minden magyarnak megadta a lehetőséget, hogy elmondja, mit szeretne látni és mit nem az új alaptörvényben. Szijjártó szerint ennél átláthatóbb és demokratikusabb folyamat nem előzhette volna meg az alaptörvény parlamenti elfogadását.

Thomas  Melia kedden a képviselőház külügyi bizottságának európai és eurázsiai ügyekkel foglalkozó meghallgatásán fejezte ki aggodalmát a magyar alkotmányozással, a média helyzetével és az egyházügyi törvénnyel kapcsolatban.

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sargalabu
2011. július 28. 19:42
Akkor fogadom el a kritikát, ha az illető diplomata megmutatja a térképen Magyarországot.Elsőre!
dönci4
2011. július 28. 16:47
Hülye!!!
liberálzöld.
2011. július 28. 09:17
"Szijjártó: Senki sem kérdőjelezheti meg a magyarok akaratát" Még a magyarok sem!
Back2theUK
2011. július 28. 04:20
De mikor volt a felhatalmazás ? Lassan 2 éve? Esküszöm ,mint vmi sztorizgató alkesz festőbrigád.... Munkára -öregifjak- munkára. Most hajrá. Most. Vagy aztán ti lesztek a következő MSZP...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!