A kormánypártokat hazaárulózta a Jobbik

2011. július 12. 13:18

A radikális párt szerint hazaárulásnak minősül, hogy a kormánypártok a parlament hétfői ülésén nemet mondtak a Károlyi-szobor és a Szabadság téri szovjet emlékmű elbontására.

2011. július 12. 13:18

A Jobbik módosító indítványa belefoglalta volna a Kossuth Lajos tér rendezéséről szóló javaslatba a Károlyi Mihály-szobor és a Szabadság téri szovjet emlékmű eltávolítását is. Az országgyűlés azonban név szerinti szavazás során 39 igen és 307 nem mellett elutasította a radikális párt kezdeményezését.

Staudt Gábor és Novák Előd jobbikos képviselők úgy fogalmaztak, a hétfői szavazáson az derült ki, hogy a kormánypártokban nincs meg a politikai bátorság és akarat a két emlékmű eltávolításához, ami a Jobbik szerint hazaárulásnak minősül. A politikusok szerint a Károlyi-szobornak és a szovjet emlékműnek is a szoborparkban lenne a helye, és nem Budapest központjában.

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brabant89
2011. július 12. 23:50
Teljesen abszurd - és ha nem lenne véresen komoly, azt mondanám, hogy nevetséges - a Jobbik hazaáruló vádja. A jobboldaliak - nem mindig alap nélkül - tiltakoznak az ellen, hogy ők demokrácia-ellenesek lennének, viszont ők meg hajlamosak a nekik nem tetszőket, velük egyet nem értőket nem igazi magyaroknak, és ami ennél sokkal több (és igaztalanabb), hazaárulónak nevezni. Ami a szovjet emlékművet illeti, talán nem kellett volna hadat üzennünk a Szovjetuniónak - vagy pedig meg kellett volna nyernünk a háborút - és akkor nem lenne szovjet emlékmű Budapesten. Ilyen persze nem csak nálunk van, van Bécsben és Berlinben is, ott nem okoz ilyen problémát, úgy látszik az ottani emberek tisztában vannak, miért vannak ott azok az emlékművek. Károlyi megítélése sosem lesz egységes, de téves (és igen méltatlan) dolog Trianont az ő nyakába varrni. Az Osztrák-Magyar Monarchia kezdte a világháborút, ha már kirobbantottuk, meg kellett volna nyerni. Nem Károlyi hibája, hogy elvesztettük. Ő volt az ország első köztársasági elnöke.
zolka50
2011. július 12. 23:39
Bicnicc (a névtolvaj) ezt a választ kapta: "25 éve csókoltátok az elvtársak lábát, ma meg hiányoljátok, hogy ti nem lettetek oda véve a fazékhoz! Persze szidni kell az éppen hatalmon levőket, mert ez a ti feladatotok, ma." http://hetivalasz.hu/forum/viewtopic.php?f=12&t=9119
zolka50
2011. július 12. 23:28
Bicnicc (névtolvaj) írta: 25 éve senki sem lehetett milliárdos, de a túlnyomó többségnek elfogadható élete, biztos jelene és kiszámítható jövője volt. Ma bizonytalan a jelened, kiszámíthatatlan a jövőd. ...blablabla A nosztalgiázó munkásőr, aki akkor nem mert semmit kérdezni a főrabbitól. http://kutasi.blogspot.com/2011/07/10081-25-eve-hmmm-na-ezt-kuldd-tovabb.html
rajen
2011. július 12. 19:10
Csak azért nem támogatta a Fidesz, mert a Jobbik javasolta. Tuti, hogy a Fideszes szavazók nagy többsége egyetért a javaslattal. Károlyi hazaáruló volt, akinek a töketlensége miatt a vörösök hatalomra kerültek, és elveszett az ország nagy része! A szovjet emlékmű alatt meg nincsenek katonák eltemetve, az az "emlékmű" Magyarország megalázására lett állítva, rég el kellett volna bontani. (Azt is mondhatnám, hogy egy nagy fallosz, ami s*ggbekúrja az országot, kb. ennyire esztétikus.) Semmi tisztelnivaló nincs ebben a két "alkotásban", remélem Károlyi szobrát ellopják a "fémgyűjtők", nem lenne kár érte.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!