Dupla pénzt kapott Ferencváros polgármestere is

2011. június 01. 10:09

Hónapokon át kapott dupla költségtérítést Bácskai János. A fideszes képviselő késve jelezte, hogy önkormányzati költségtérítése emelkedett, a pénzt azonban már visszafizette.

2011. június 01. 10:09

Hónapokon át törvénytelenül kapott dupla költségtérítést Bácskai János, fideszes országgyűlési képviselő, Ferencváros polgármestere - írja a Blikk. Bácskai egyszerre kapott az önkormányzattól és az Országgyűléstől is teljes összegű juttatást. A képviselő elmondta, nem szándékosan duplázott, és már visszafizette a pénzt.

Amikor a parlamentbe kerültem tavaly májusban, már alpolgármester voltam, és kaptam költségtérítést a IX. kerületi önkormányzattól. Ezt jeleztem is az Országgyűlésnek, és tőlük emiatt csökkentett összegű járandóságot kaptam - fogalmazott Bácskai. Amikor azonban polgármester lett, már nem jelezte ezt az OGY hivatalának.

Elnéztem ezt a 8 napos határidőt, és csak január végén jeleztem az Országgyűlésnek, hogy az önkormányzati költségtérítésem emelkedett. Ez hiba volt, nem vitatom - fogalmazott.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
TroppauerH
2011. június 02. 11:05
Bácskai úr! Ez bizony bűncselekmény volt. Azonnal mondjon le! És ilyen alakok akarnak maguknak 600 ezres fizetést (van amelyiknek talán 8 elemije van csak), lakást stb. Az orvosok meg töredékéért dolgozzanak. A szintén álláshalmozó kormánytagok meg széttárják a kezüket, hogy nincs pénz az emelésre. Talán csökkenteni kellene a "sztárgázsis" alakok fizetését.
yac 1961
2011. június 01. 15:19
Az országot vezető politikus nem hibázhat!Hibáztál kukába.
pascal
2011. június 01. 11:42
"Elnéztem ezt a 8 napos határidőt," Vagy három hónappal? Még jó, hogy legalább az évszázadot nem nézte el. Ugyan már!
drieno
2011. június 01. 10:16
van még valaki, aki januárban visszafizette? gondolom, az év végi elszámolásnál mindegyiknek világosság gyúlt az agyában, és mind vissza is fizette, de remélem, a blikk még jövőre is szemezget közülük gondolom, hunvald is visszafizette, amit akkor kapott, amikor vizsgálatiban ücsörgött - ja, az járt a gyurinak, mert nem hagyták dolgozni... értem
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!