Cigány lovagrend alakul

2011. május 03. 17:53

Lovaggá avatják az eddigi egyetlen boldoggá avatott romáról, Ceferinóról elnevezett cigány lovagrend első kilenc magyarországi tagját.

2011. május 03. 17:53

Lovaggá avatják a Boldog Ceferinóról elnevezett cigány lovagrend első kilenc magyarországi tagját. A szertartást Beer Miklós váci püspök végzi az eddigi egyedüli boldoggá avatott roma ünnepnapján.

A lovaggá avatandók között szerepel Pintér Szabolcs leendő nagymester, Pisont István volt válogatott labdarúgó, Balogh József népzenész és Káli-Horváth Kálmán előadóművész és kommunikációs szakember.

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sky.net
2011. május 04. 07:30
első szabály : egy lovag sem támad fegyvertelen emberre második szabály : egy lovag egy ellenféllel vív csatát , és nem 25 en rohannak rá egy emberre aztán el lenne az első 25 év tananyaga kb
well
2011. május 04. 06:02
a nagy helyzet az, hogy lovagrendet csak szuverén uralkodó alapíthat - ennek hiányában csak egyesületről beszélünk, ami saját magát hívja lovagrendnek (ez a legtöbb egyéb ilyen szervezetre is áll). Ilyen alapon majd én is alapítok egy egyesületet Magyar Királyság néven, ahol az egyesület elnökét Magyarország apostoli királyának, az egyesület tagjait meg a magyar Szent Korona alattvalóinak hívják. Tisztelem-becsülöm a cigánypasztorációs jószándékot, de így ez valahol félúton van a sznobéria meg a gyenge vicc között
wartog
2011. május 04. 05:44
Érdekes ötlet.Degradáló a többire nézve.Bár egy bor, vagy pálinka lovagrenddel fölveheti a versenyt.Egy liter pálesz után már amúgy is egy szintre kerülnének. Ha erkölcsi útmutatás lenne, az jó lenne, de sztem arról szól, hogy köztük is van normális ami azért kétségtelen, mert nagy a vérkeveredés.Tudjátok, a huzalozás, az nem mindegy. A szarra hiába raksz koronát, attól még csak szar marad.
Machiavelli
2011. május 03. 22:35
cigány lao-valag-rend!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!