Médiabiztost nevezett ki Szalai

2011. március 23. 09:37

Bodonovich Jenőt nevezte ki média- és hírközlési biztossá a médiahatóság elnöke - írja a Népszabadság.

2011. március 23. 09:37

Bodonovich Jenőt nevezte ki média- és hírközlési biztossá Szalai Annamária, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöke. Bodonovich Jenő 1977-ben az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán végzett, majd ügyvédként tevékenykedett. 2002 és 2009 között az ORTT Panaszbizottságának egyik Tanácsát vezette.

A biztoshoz bárki bejelentéssel fordulhat, akit valamely szolgáltató tevékenysége (szolgáltatása, terméke, eljárása, intézkedése) miatt sérelem ért, vagy ennek közvetlen veszélye áll fenn. Bejelentéssel élhet bármely előfizető, fogyasztó, vagy a fogyasztói érdekek képviseletét ellátó társadalmi szervezet. A biztos a beadványokat köteles megvizsgálni, majd tájékoztatja a bejelentőt a jogszabályokban, előfizetői szerződésben meghatározott jogairól és kötelezettségeiről, valamint a lehetséges eljárásokról és jogorvoslatokról. A médiaombudsman jogosult felszólítani a szolgáltatót az elektronikus hírközlésre vonatkozó szabály vagy az előfizetői szerződés megsértésének megszüntetésére, illetve intézkedés megtételére, illetve hatósági eljárását kezdeményezhet a médiahatóságnál

Bodonovich szervezte a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia titkárságának jogászkonferenciáit; ügyvédként pedig katolikus egyházi méltóságokat védett abban a perben, amelyet az egyházi vezetők állambiztonsági múltjának megismerhetősége érdekében indított egy újságíró 2005-ben - írja a Népszabadság.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szamárfül
2011. március 23. 15:51
Kündűből mikor lesz államtitkár?!
szamárfül
2011. március 23. 15:48
"Bodonovich szervezte a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia titkárságának jogászkonferenciáit; ügyvédként pedig katolikus egyházi méltóságokat védett abban a perben, amelyet az egyházi vezetők állambiztonsági múltjának megismerhetősége érdekében indított egy újságíró 2005-ben - írja a Népszabadság." SZÉGYENSZÉGYENSZÉGYEN és gáz, nagyon gáz. és menthetetlen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!