A magyar bor Oroszországban hódítana

2011. március 23. 11:49

A Vállalkozók Klubja Egyesület olyan orosz-magyar vegyesvállalatot hozna létre, mely a magyar élelmiszeripari termékek Oroszországi térnyeréséért tevékenykedne.

2011. március 23. 11:49

A Vállalkozók Klubja Egyesület olyan orosz-magyar vegyesvállalat létrehozását tervezi melynek célja a magyar borok és élelmiszerek hatékony oroszországi értékesítése - mondta Ujhelyi Sándor, az egyesület elnöke.

A cég 150 millió forintos alaptőkéjét magyar és orosz szakmai, illetve pénzügyi befektetők biztosítják. A várhatóan május elején magalakuló vállalat célja az, hogy a magas minőségű magyar termékek önálló polcot kaphassanak az orosz kiskereskedelmi egységekben.

Az orosz borpiac stratégiai jelentőségű, hiszen a kilencvenes évek közepe óta a két és félszeresére nőtt a borfogyasztás - mondta el Ujhelyi Sándor. A kezdeményezés célja, hogy megfordítsák Magyarország piacvesztésének folyamatát, mely Ujhelyi szerint a régi külkereskedelmi vállalatok eltűnése óta zajlik.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vetteszette
2011. március 23. 20:07
És ez a nagyeszű vörös bandának miért nem jutott eszébe, amíg megvolt a kereskedelmi központunk? Tetvek!
Nagytestver
2011. március 23. 14:50
A magyar bort nem kell megkeresztelni, és máris hódít itthon is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!