Tovább szennyezi a MAL a Torna patakot

2011. február 05. 11:08

Helybéli lakosok beszámolójára hivatkozva arról ír a Népszava, továbbra is szennyezi a Torna patakot a Magyar Alumínium Zrt. A mérgező folyadék négy csövön keresztül távozhat a tározóból, a lap szerint kettő folyamatosan üzemelt.

2011. február 05. 11:08
Helybeli lakosokra hivatkozva arról számol be a Népszava, továbbra is büntetlenül szennyezi a Torna patakot az állami irányítás alá vont Magyar Alumínium Zrt. A tározókból az október 4-én bekövetkezett iszapkatasztrófa óta ömlik a patakba a lúgos folyadék. A lap munkatársai rejtett kamerával rögzítették, hogy a veszélyes anyag és a közömbösítésére alkalmazott vegyszerek mérgezik a környezetet. Négy csővezetéket láttak, amelyeken át árokba folyhat a vörös lé: két kisebb folyamatosan üzemelt, de a helyiek szerint a nagyobb cső is üzemel éjszakánként.
 
A tározók melletti tartályokból savat adagolnak a vegyülethez, a folyadékhoz ezután gipszet adagolnak, az így előállított oldat pedig a Tornába folyik.

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bagoly
2011. február 07. 11:43
" Nekem legyen házam, mások otthona súlytalan."
bagoly
2011. február 07. 11:35
trendo! Én tudom, te tudod, ő tudja, mi tudjuk, ti tudjátok, ők tudják! Addig, míg az állami felügyelet nincs megnevezve felelősként, - mert mindenki tudja, hogy egyfajta erényből nincs neki(k) - addig harc lesz. Komolyan mondja kormányunk, hogy minden segítséget megad a károsultaknak? Úgy tűnik ma, országunkban átírták az erkölcsi szabályokat!
trendo
2011. február 06. 08:23
A hülye patak nem tudja, hogy állami felügyelet alatt már nem illik neki szutykosnak lenni?! Amikor már az összes papír rendben van? És a lóvé is a jó helyre folyik?
müller
2011. február 05. 20:43
szóljatok Ubulnak, majd jól megmagyarázza hogy a MAL tulajdonképpen csak tisztíccsa a patakot
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!