Tétényi: Esztergom működésképtelenné válhat

2011. február 01. 14:46

A polgármester szerint működésképtelenné válhatnak az esztergomi intézmények az előző városvezetés felelőtlen gazdaságpolitikája miatt.

2011. február 01. 14:46

A polgármester az Állami Számvevőszék - még nem nyilvános - vizsgálatára hivatkozva kijelentette: az előző, Meggyes Tamás által vezetett önkormányzat összesen mintegy húszmilliárd forintnyi svájci frank alapú hitelt vett fel, és akkora az eladósodottság, hogy nem biztosított a város működőképessége.

Hamarosan nyilvános lesz Esztergom válságköltségvetése, amelyet a kétharmados többségű Fidesz-frakció fogadott el, és amellyel az önkormányzati hivatalokat, intézményeket ellehetetlenítik, fogalmazott a polgármester. Még az állami normatív támogatásokat is megnyirbálják, ami pedig szabálytalan - közölte Tétényi.

Tétényi nyilatkozata után az esztergomi képviselő-testület mielőbbi feloszlatását és új választások kiírását sürgeti az LMP: a párt szerint a helyi Fidesz által elfogadott, jogszabályokba ütköző költségvetés működésképtelenné teszi a várost.

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
roninone
2011. február 03. 12:25
Kérdésként merült fel mi köze van Tétényinek "undorító" Verókhoz VALÓBAN Tétényi Éva Verók főépítésze volt. VALÓBAN Tétényi Éva rész vett a Gyurcsány-féle kormányzati negyed projektcsapatában. VALÓBAN Tétényi Éva "oda végezet el dolgát ahol eszik", ugyanis 18 millió forintot vett föl Esztergom városától a siekertelen világörökség projektért. VALÓJÁBAN Ő TÉTÉNYI ÉVA
fofo
2011. február 03. 10:22
A jövő héten Brüsszelben fog sajtótájékoztatót tartani!?
Frenki3
2011. február 02. 15:45
Tétényi Éva: "Celebpolgármester vagyok, zaklató vagyok, de hódítani akarok" Tévényi Éva mai tv műsorának címe: Trétényi Éva celebpolgármester hazugtájékoztatója Budapesten WOW! Nem semmi ez a nő, mi? Miközben folyamatosan próbálja bevonni az országos sajtót a kisded játékaiba a hab a tortán, hogy zaklatja Orbán Viktor miniszterelnököt. Saját elmondása szerint Évike 4 levelet írt már Magyarország miniszterelnökének. Nos mi lenne ezzel az országgal, ha minden egyes polgármester a miniszterelnöknek írna levelet, dehát persze nem teszik. Csak a dilettáns és teljes mértékben alkalmatlan városvezető csinál ilyet. Na mivan Tétényi rájött, hogy tönkre tette Esztergomot és most próbál menekülni a felelősség alól? http://tacs.blog.hu/
Frenki3
2011. február 02. 15:42
Tétényi Éva hazugságokkal járatja le Esztergomot Tétényi Éva folytatva hónapok óta tartó látványpolitizálását Budapesten tartott sajtótájékoztatót. Az eseményen Esztergom polgármestere több pontban is valótlant állított. A Fidesz Esztergomi Szervezete úgy látja, Tétényi Éva vagy szándékosan vezeti félre a polgárokat, épp úgy, mint Gyurcsány Ferenc 2006-ban, vagy tájékozatlan Esztergommal kapcsolatban. Tétényi Éva budapesti sajtótájékoztatóján többször érvelt a Montágh Imre Általános Iskolával és Speciális Szakiskolával. Ami azért is érdekes, mert az általa elindított csődeljárás miatt kellett átadni az intézményt a megyének, és ennek arányában fogadta el a testület csökkentett költségvetését. Továbbá Tétényi Éva azon kijelentése: hazugság, hogy az intézmények 3-4 hónap múlva bezárnak hazugság, hogy a válságköltségvetés nem hajtható végre hazugság, hogy nincs együttműködés Esztergomban hazugság, hogy a vagyonfelosztásra van szükség http://www.hidlap.hu/news/view/a-fidesz-reakcioja-tetenyi-eva-sajtotajekoztatojara
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!