Összetörték a Wass Albert-szobrot

2011. február 09. 15:52

Ismeretlenek darabokra történték a kalocsai Trianon-kiállításon felállított Wass Albert-szobrot. A rendezvény szervezője szerint lehet, hogy csak véletlenül verték le, ám nem zárható ki a szándékosság sem.

2011. február 09. 15:52

Péntek délután egyhetes trianoni kiállítás nyílt a Kalocsai Színházban, ahol a korabeli képek és dokumentumok hiteles másolatai mellett egy Wass Albert-szobor is az intézmény előcsarnokába került, amit szombaton este darabokra törtek ismeretlenek.

A kiállítás szervezője úgy tudja, az üreges, gipszből készült és így meglehetősen törékeny másolat szombat este, egy gyerekeknek vetített film alatt tört össze, ezért lehet, hogy véletlenül verte le valaki. Nem zárható ki azonban a szándékosság sem, hiszen a kiállítás emlékkönyvébe szombaton egy olyan bejegyzés került, melyben többek között azt írták, hogy a vitézek ideje lejárt, Trianon megtörtént, ezt tudomásul kellene venni „a vitézeknek, grófoknak, báróknak, egyszóval a jobbikos hülyegyerekeknek” - olvasható a hirtv.hu-n.

A szobor alkotója feljelentést tett a rendőrségen a történtek miatt.

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
de karatna
2011. február 13. 14:49
A ti időtök járt le! Wass Albert szobor rombolók! A liberális bomlasztás és a multikulti kora leáldozott. Most már csupán az marad, ha nem nyugodtok, hogy a ti csontotokat fogják széjjeltörni.
Trükkök Százai...
2011. február 11. 22:00
Hát,nem szép dolog ilyet művelni,az már biztos. A cikk azonban arra enged következtetni,hogy egy osztályfőnöki intővel elintézhető lett volna a dolog. Vö. szalma-Betlehem vs piromán ördögfióka.
Karcsi75
2011. február 11. 20:45
Ájvé, a rohadt nácik már szobrokat is rongálnak!
dorkoka
2011. február 10. 21:05
Vitézek, bárók, grófok ideje lejárt. Amíg lesz erkölcs az ő idejük nem jár le. Most egyébként mások ideje járt le. Fogják el a tettest aztán állapítsák meg hogy a gipsz szobor 0.5 millió forint eszmei értékű volt. De ki az az állat aki Wass Albert művészetét nem ismeri el.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!