Munkacsoport vizsgálja az egyházüldözést

2010. november 30. 12:01

Történészekből álló munkacsoport indult, melynek célja, hogy feltérképezze a szocializmus alatt elkövetett egyházellenes intézkedéseket.

2010. november 30. 12:01

A szocialista tartótisztek és az egyház viszonyát vizsgálja a Fehér Holló munkacsoport. Az egyházi közelmúltat kutató szakmai közösség fiatal kutatók, levéltárosok, történészek összefogásával jött létre - mondta el Soós Viktor Attila, a munkacsoport egyik tagja.

A szervezet célja a „történelmi keresztény egyházakat üldöző, bomlasztó, manipuláló pártállami intézkedések teljes rendszerének feltárása és bemutatása”. A honlapon tervezik egy adatbázis létrehozását is, mely képes rekonstruálni a második világháborút követő egyházüldözés teljes struktúráját.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
habarcs123
2010. december 01. 09:43
Ha sikeres lesz a kutatás,lesz valami retorzió is a rosszfiúkkal szemben,vagy kapunk még egy pár tucat Biszku Bélát?
Öreg
2010. november 30. 20:22
Bőven vannak személyes élményeim az egyházak üldözéséről. A Pócspetrii provokáció után-ami miatt halálos itéleteket is hoztak- Szabolcsban az Ávó szétverte az egyházi iskolákat védő tömegeket. Templomba jártam, ezért nem vettek fel gimnáziumba. Ravasz Lászlót a Tizparancsolatról -gyengébbek kedvéért, a Bibliai Tizparancsolatról - szóló prédikációi miatt menesztették. Az ügynököket gyakran felismertük a templomban, mert nem a prédikációt, hanem a résztvevőket figyelték. A letartóztatásokról, az internálásokról már nem is beszélnék, mert azok koholt vádak alapján történtek.
komka
2010. november 30. 17:07
Most már ébrednek a keresztény Fehér Hollók (ausztosok) is. Amúgy még nem jön be a honlapjuk. A keresztények közé bizonyosan sokan beépültek, mai napig. Hogy igazságtalanság érte őket bőven, biztos vagyok. Az egyházi birtokok témáját is ideje lassan elővenni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!