Médiatörvény: Az MSZP Alkotmánybíróságra menne

2010. november 24. 18:39

Az MSZP szerint az új médiatörvény a Fidesz túlsúlyát garantálja, ezért annak megszavazása esetén a szocialisták készek az Alkotmánybírósághoz fordulni.

2010. november 24. 18:39

Mandur László, az MSZP országgyűlési képviselője szerdán leszögezte: az a médiaszabályozás, melyet a Fidesz kíván bevezetni, civilizált demokráciában nem létezik. A politikus szerint a tervezet elvenné a közmédiumok maradék önállóságát is.

A szocialista képviselő szerint Fidesz által irányított, központi vezérlésű közmédia alakulhat ki azzal, hogy megszűnne a Magyar Televízió, a Magyar Rádió és a Duna Televízió függetlensége. Ezt erősítené Mandur szerint az is, hogy az MTI mintegy „szuper hírügynökségként” funkcionálna.  A honatya hangsúlyozta: A médiatervezet alkotmányellenes, ezért annak parlamenti megszavazása esetén az MSZP az Alkotmánybírósághoz fordul.

 

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szempontpuska
2010. november 25. 20:59
Nocsak?! Most már nem követelitek a közmédia függetlenségét mi? Ez a mese is hogy megváltozott! A Horn éra 2/3-os törvénye biztosította a paritást. A Fidesz 2/3-os törvénye 100%-ban elfoglalta a médiahatóságot, kisöpörte a civil szervezeteket, senkinek se rálátást, még kevésbé beleszólást nem enged. Pártállami média. "Csak a Fidesz"
bmucsai
2010. november 24. 19:36
Szegény AB! A végén még a talárjukat is elveszik.
balbako_
2010. november 24. 19:16
Most nem örül senki, hogy karcsúsít a kormány? Bizony sok pénzt, párhuzamos tevékenységet lehet megtakarítani.
freehckr
2010. november 24. 19:07
Milyen érzékenyek lettek a szocialista elvtársak a „központi vezérlésű közmédiára”. :) Amíg éveken keresztül a Napkeltében hányták vérvörös epéjüket minden nap, addig nem zavarta őket annyira, sőt...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!