Kritizálja a médiatörvényt a Jobbik

2010. november 23. 17:23

A radikális párt szerint elfogadhatatlan, hogy az új médiatörvény összevonná a közmédiumok hírszerkesztőségeit. Szerintük ez veszélyezteti a sokszínűséget és a kiegyensúlyozott tájékoztatást.

2010. november 23. 17:23

Novák Előd keddi sajtótájékoztatón kifejtette: az indoklással együtt 174 oldalas médiatörvény-tervezetet hétfőn nyújtották be,  szerdán pedig már véleményeznie is kell a parlament kulturális és sajtóbizottságának. Mivel nem volt még idejük elolvasni a teljes tervezetet, ezért a Jobbiknak még nincs kiérlelt álláspontja az előterjesztésről, abban azonban biztosak, hogy látatlanul nem szabad általános vitára bocsátani azt.

A politikus az indítvány egyetlen elemét emelete ki. Elfogadhatatlannak tartja ugyanis, hogy összevonnák a közmédiumok hírszerkesztőségeit és azt a nemzeti hírügynökséghez telepítenék. Novák Előd szerint ez a sokszínűséget és a kiegyensúlyozott tájékoztatást veszélyezteti.

A képviselő beszélt arról is: a kulturális és sajtóbizottság kizárólag ellenzékiekből álló ellenőrző albizottsága indítványozta, hogy a kormány dolgozzon ki szankciórendszert a kiegyensúlyozott tájékoztatás megsértésére. Szerinte ugyanis a parlamenti pártok hírműsorokban történő szereplése jelenleg nem felel meg a kiegyensúlyozottság követelményének, az ellenzéki jelenlét elmarad a parlamenti arányukétól, ennek azonban semmilyen szankciója sincs.

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
HSL
2010. november 24. 23:09
Na ugye megmondtam: http://index.hu/kultur/media/2010/11/24/az_mti_ket_even_belul_lenyomna_az_indexet/
Kaducsa
2010. november 23. 22:41
"Hering József újságíró 2 millió forintos kártérítést követel a PolgART Könyvkiadótól jóhírnevének megsértése miatt. A kiadó ugyanis megjelentetett egy könyvet: az izraeli állampolgárságú Naftali Kraus Az áldozat visszatér a tett színhelyére című önéletrajzi írását. Ennek 695. oldalán pedig például ez áll Hering úrról: „meghasonlott, betért, majd visszatért, paranoid alkat”, aki 20 éves izraeli tartózkodás után „hazatérve minden személyes sérelmét a beteges gyűlölet szolgálatába állította”. index
Kaducsa
2010. november 23. 22:34
Erről a Juszufról is meg kéne kérdezni: "Tisztelt dr. Feldmájer Péter! A segítségét szeretném kérni egy felettébb kínos és kényes ügyben. Az alábbi internetes cikkben mélységes megütközéssel és felháborodással olvastam arról, hogy egy héber nyelvű újság igen alantas hangnemben tudósít a vörösiszap-kiömléséről, ami Magyarországnak egyenlőre beláthatatlan és felmérhetetlen károkat okozott. Tudatában vagyok annak, állami vezetőinknek kisebb gondjuk is nagyobb annál, mint ilyen cikkekkel foglalkozzanak. Így megteszem - talán elsők között - nem helyettük, de minden jóérzésű és tisztalelkű magyar ember helyett. Mivel nem értek héber nyelven, hinnem kell Hering József úr újságírói fordításának, akiről tudnivaló, hogy sok évet töltött Izraelben, és - tudomásom szerint ma is - kettős állampolgár. Ismerve az ő munkásságát, semmi okom kételkedni a tárgyszerű tolmácsolásában" Bejegyezte: [email protected] - Időpont: 19:20
Kaducsa
2010. november 23. 22:29
Tényleg, a kurutty oltogatja a zembereket ezzel a Ovádjá Joszéffel :)))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!