Kitelepítések Dunaújvárosban

2010. október 15. 16:46

Dunaújvárosban 41 ingatlan lakóinak kell elhagynia otthonát, mivel az esőzések miatt fennáll a löszös partfal megcsúszásának veszélye.

2010. október 15. 16:46

Cserna Gábor, Dunaújváros fideszes polgármestere bejelentette: a löszös partfal megcsúszásának veszélye miatt 41 ház lakóit kell kitelepíteni. Van olyan hely is, ahol már megkezdték a házak elhagyását, vagy a kiköltözés előkészületeit.

A helyi védelmi bizottság csütörtökön a szakértői vélemény miatt döntött úgy: péntek reggel megkezdik a szisztematikus kitelepítést. „Azok, akik úgy döntenek, hogy a veszély ellenére maradni akarnak, csak és kizárólag a saját felelősségükre tehetik ezt meg” - hangsúlyozta a polgármester. A partfal munkálatai legalább egy évig tartanak, így a kitelepítettek hosszabb ideig kénytelenek elhagyni lakásukat.

Németh Tünde, a dunaújvárosi önkormányzat sajtószóvivője elmondta: végül 18 család döntött a kiköltözés mellett. Hét ház lakói éjszaka nem, ám nappal az ingatlanokban maradnának, míg 20 család saját felelősségére marad a veszélyes területen.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!