Szétszedné a médiatörvényt az MSZP

2010. augusztus 30. 12:36

Harmincöt módosító javaslatot nyújtanak be a médiatörvényhez a szocialisták. Mandur László szerint a törvény akkor sem lesz jó, ha elfogadják módosítókat, inkább vissza kellene vonni az egészet.

2010. augusztus 30. 12:36

Mandur László, MSZP-s képviselő sajtótájékoztatón elmondta: pártja harmincöt módosító javaslatot nyújt be a sajtószabadságról és a médiatartalmak alapvető szabályairól szóló törvényjavaslathoz. Ugyanakkor elmondta, hogy a médiatörvény akkor sem tud jó lenni, ha a parlament elfogadja a módosításaikat, mivel az felszínes. Éppen ezért szerintük vissza kellene vonni az egész előterjesztést. Amennyiben mégis elfogadja az Országgyűlés, akkor az MSZP az Alkotmánybírósághoz fordul.

Lendvai Ildikó volt pártelnök, aki Mandur Lászlóval közösen jegyzi a módosító javaslatokat azt mondta: a törvényjavaslat nem, hogy nem szélesíti a közönség jogát a tájékozódáshoz, hanem csorbítja azt.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hori77
2010. augusztus 31. 12:08
a médiatörvény meg az mszp-t szedné szét:D
doncamillo
2010. augusztus 31. 08:59
A szoclib tábor legérzékenyebb pontját fogja érinteni az új médiatörvény! Egyébként meggyőződésem, hogy benyújthatott volna a kormánypárt akármilyen törvényt, úgyis belekötnének - emlékezzünk az első médiatörvény körüli cirkuszra: hosszú tárgyalások és egyeztetések után már-már mindenki elégetett volt, de minden alkalommal volt valaki, aki felállt és kéjes vigyorral közölte, hogy vétózik...így persze az egész törvény úgy rossz lett, amilyen, ráadásul jól elhúzták az egész eljárást..most is ugyanezt játszanák el a nagy demokráciaféltési bohóskodással, ha a kormány ezt hagyná!! Tehát nyújtsanak be módosítókat nyugodtan, azok egy része teljesen komolytalan lesz, a többi meg csak konzerválná a jelenlegi állapotokat!!
miloka
2010. augusztus 30. 21:40
Nyugodtan nyújtsák be a módosító javaslataikat. Ez törvényadta joguk. De hogy azt meg is szavazza a parlament, ahhoz többséget kellett volna szerezniük áprilisban.:):)
civilina
2010. augusztus 30. 20:39
Egyébként pedig az mszp mit nem szedne szét?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!