Békés: mégis indul a polgármester

2010. augusztus 18. 19:23

Mégis elindul a városvezetői posztért a fideszes jelölt ellenében Békés jelenlegi polgármestere, Izsó Gábor. A politikus döntése következtében valószínűleg kizárják a pártból.

2010. augusztus 18. 19:23

Az ügy pikantériáját az adja, hogy Izsó Gábor négy éve a Jobboldali Összefogás Békésért Polgári Kör és a Fidesz közös jelöltjeként nyerte el posztját. A politikus szerdán közölte, hogy függetlenként, de a polgári kör támogatásával mégis elindul a választásokon. Döntését a lakosság részéről jelentkező támogatással indokolta. Az elmúlt néhány nap alatt ugyanis csaknem ezer ajánlószelvény gyűlt össze számára.

Izsó Gábor az idei választásokon előbb a KDNP és a polgári kör, majd függetlenként, de a KDNP támogatásával kívánt indulni újra, végül azonban visszalépett a jelöltségtől. Időközben a Fidesz helyi csoportja ugyanis arról döntött, hogy Erdős Norbertet jelöli polgármesternek. A helyi Fidesz egyébként közleményben jelezte: az alapszabály értelmében Izsó tagsága megszűnik, ha hozzájárulás nélkül a szövetség hivatalos jelöltjével szemben méretteti meg magát. Izsó Gábor ezzel kapcsolatban csak annyit közölt, hogy amikor mégis a jelöltség mellett döntött, számított erre.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hori77
2010. augusztus 19. 11:55
érdekes párharc lesz...
Rothmüller Mortizár
2010. augusztus 19. 08:19
erdős 0 ember, remélem nagyot fog égni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!