Virággal emlékeztek a megfulladt középiskolásokra

2010. július 11. 08:22

Több százan emlékeztek Mosonmagyaróváron szombat este arra a két diákra, akik három nappal korábban vesztek a Delaware folyóba, amikor városnéző vízibuszuk balesetet szenvedett. A helyszínen is volt megemlékezés.

2010. július 11. 08:22

Mosonmagyaróváron több százan emlékeztek csendes gyertyagyújtással szombaton este a hajóbaleset két helyi áldozatára. A megemlékezésen egyetlen rövid beszéd hangzott el; Hansági Károly, a Kossuth Lajos Gimnázium igazgatója idézte fel a két fiatal emlékét, s mondta ki: a döbbenet, a fájdalom és a harag kavarog a hátramaradottakban, hiszen két fiatal ember karrierjét törte ketté egy véletlen baleset. Ezután körülbelül húsz percig gyászzene szólt, majd az emlékezők virágokat helyeztek el a szerencsétlenség két áldozatának képénél, az iskolafalnál.

Az amerikai város tisztségviselői és egyházi vezetők mellett Szombati Béla magyar nagykövet is csatlakozott a magyar cserediákcsoport és a vendéglátó családok közös amerikai megemlékezéséhez. A szertartás végén koszorúkat és virágokat dobtak a vízbe, és egy pár fehér galambot engedtek el.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MakkA
2010. július 12. 13:17
A 16 éves lányt értem, de a 20 éves fiú milyen középiskolás volt? MA
Deunan
2010. július 11. 22:06
Nyugodjanak békében!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!