Vida Ildikó az APEH új elnöke

2010. június 28. 12:57

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter Vida Ildikót nevezte ki az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal új elnökének. A jelenlegi elnök, Szikora János megbízatását hétfőn vonta vissza a miniszter.

2010. június 28. 12:57

Matolcsy György hétfőni döntése részben azért történt, mert Szikora János jogszerűtlenül avatkozott bele a kiemelt adózók igazgatóságának hatáskörébe, ezen belül a Malév köztartozása behajtásának felfüggesztésébe. A kinevezésről kiadott közlemény emlékeztet arra, hogy Vida Ildikó 1999 és 2002 között már irányította az APEH-et, ezt megelőzően 1998 és 1999 között elnök-helyettesként dolgozott az adóhivatalnál.

A Nemzetgazdasági Minisztérium hétfői tájékoztatása szerint a Malév köztartozásával kapcsolatos vizsgálat megállapította: azzal, hogy az APEH elnöke leállíttatta a Malév köztartozásának behajtását, sérültek azok az alapelvek, amelyek szerint az adóhatóság a törvényeknek megfelelően gyakorolhatja jogait és teljesíti kötelezettségeit, valamint hogy az adóhatóság minden ügyben megkülönböztetés nélkül köteles eljárni. A vizsgálat megállapította azt is, hogy az elnök intézkedése nyomán jogellenes állapot következett be, hiszen kvázi szüneteltették a végrehajtást.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!