LMP: pártkatona lesz az APEH elnöke

2010. június 28. 19:41

Az LMP szerint az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal Szikora János vezetése alatt ugyan rontotta az adózási morált, azonban kifogásolják, hogy Vida Ildikó személyében pártkatona kerül az adóhatóság élére.

2010. június 28. 19:41

Az LMP közleményben arra reagált, hogy Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter hétfőn visszavonta Szikora János APEH-elnök megbízatását, és helyette Vida Ildikót nevezte ki az adóhatóság élére.

A párt egyetértenek Matolcsy Györggyel abban, elfogadhatatlan, hogy az adóhatóság átláthatatlan eseti döntések alapján mentesítsen cégeket a közteherviselés alól, főleg ha részben magántársaságról van szó. A Szikora János vezette APEH megsértette a megkülönböztetés nélküli eljárás követelményét, rontotta az adózási morált és erősítette a kiskapuk és mutyik kultúráját.

Ugyanakkor az LMP kifogásolja, hogy a kormány a korábbi gyakorlatot folytatva pártkatonát helyez az APEH élére. Arra is kitérnek, elképzelhetetlen az állami intézményekbe vetett bizalom helyreállítása, amíg a kormány vezetésüket káderekre, nem szakértőkre, független emberekre bízza.
 

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nhalasz9
2010. június 29. 11:28
Én meg az LMP-ből nem kérek! A "kis szadesz" csak védje a bálnáit és a füveseit!
tevevanegypupu
2010. június 29. 08:48
Hogyhogy nem szakerto? Hiszen azt irjak, hogy 1998-2002 kozott mar vezette az APEH-t. Kis gyakorlata megis lehet nemde?
states
2010. június 29. 01:17
Szegény LMP ha már az APEH-be is katonákat lát, mit fog szólni Hende kinevezettjeihez...
picur3ka
2010. június 28. 22:42
'Ugyanakkor az LMP kifogásolja, hogy a kormány a korábbi gyakorlatot folytatva pártkatonát helyez az APEH élére.' Kommunistat holnap mashova, akkor az lesz a baj. Milyen kar, hogy LMP nem volt 40 eve, mi?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!